Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 d'octubre del 2018
5.000 persones gaudeixen de la 9a Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra
Els dotze productors participants han servit durant tres dies 4.600 litres de cervesa a la plaça del Castell
La 9a Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra ha servit, durant els tres dies de celebració, del 12 al 14 d’octubre, un total de 4.600 litres de cervesa artesana entre les 5.000 persones que l’han visitat, una xifra de participació molt bona que ha estat celebrada per l’organització i els productors participants.

Només el divendres, 12 d’octubre, 2.300 persones van provar a la plaça del Castell de Torredembarra, les diferents cerveses de la Fira, que s’ha consolidat enguany com una fira referent del sector de la “craft Beer”.

L’organització de l’esdeveniment, tant les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats, com la productora de cervesa artesana local, Estraperlo han ressaltat la importància d’apostar per aquest esdeveniment com a activitat singular, fora de la temporada d’estiu i amb un públic familiar i divers.

En aquest sentit, s’han valorat molt positivament les novetats d’aquesta edició: la participació de tres “food trucks”, les torrenques Pepito Bravo i el Rincón Celeste i la de Vilafranca Jo Vull Ser Miss,; activitats com la xerrada sobre l’evolució de la cervesa artesana als EEUU que va comptar amb l’assistència d’unes 50 persones i la cata de cerveses, amb una quarantena de participants.

Pel que fa a la trobada dels scooters clàssics aquest any ha estat el de més participació, amb un total de 35 participants, i el taller infantil del dissabte va comptar amb la participació d’una cinquantena de nens i nenes.

A la Fira, un total de 12 productors han mostrat les seves elaboracions durant els tres dies de fira, alguns del Baix Gaià, com la cervesa La Nou, de la Nou de Gaià; la mateixa Estraperlo de la Torre; la Surfera de la Móra i, del territori pròxim, Les Clandestines, de Montferri (Alt Camp).

Jesús Baduell, productor de la cervesa de la Nou, ha explicat durant la fira què suposa una trobada cervesera com aquesta.

També hi ha participat l’Ona de Vila-seca, La Segarreta de Santa Coloma de Queralt, la Rústica Bufona d’Escaladei, la Bripau de Sant Pere de Riudebitlles, Grenyut de Santpedor, Ratpenat de Barcelona i La Castellera de Vilafranca del Penedès.

Fins i tot en aquesta edició hi ha participat el productor PierAngelo Mereu de la micro cerveseria “A mine of Beer”, de Sardenya (Itàlia).

És la primera vegada que una cervesera internacional participa en la mostra. La Mariana, de la cervesera italiana, s’ha mostrat contenta per participar en una fira consolidada i amb tant de públic aficionat a la cervesa que fuig dels processos industrials.

La fira de Torredembarra és un esdeveniment molt valorat pels productors i enguany ha coincidit amb els deu anys que fa que va endegar el projecte de la cervesa torrenca, l’Estraperlo.

Oriol Pijuan, propietari d’Estraperlo i coordinador de la Fira, ja avançava aquest dissabte a Altafulla Ràdio que aquesta edició seria “de rècord”

Pijuan ha destacat que tota la Conca del Gaià centralitza diversos productors de cervesa artesana. Santa Coloma de Queralt, Bràfim, Salomó, Montferri, la Nou de Gaià i la Móra, a més de Torredembarra, són seus de cerveses artesanes que s'ajuden i col•laboren entre elles.

La 9a Fira de la Cervesa Artesana s’ha acompanyat, a més, d’un programa d’activitats per tal de donar a conèixer la cultura de la cervesa i esdevenir una bona proposta d’oci per a totes les edats: cates, trobada dels amics dels scooters clàssics, música en viu, activitats infantils, inflable i dj’s.
Jesús Baduell, la Nou
Mariana, A mine of beer
Oriol Pijuan, Estraperlo
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla