Notícies
Foto: Comitè d'empresa primària Xarxa Santa Tecla
16 d'octubre del 2018
Els treballadors d'Atenció Primària de la Xarxa Santa Tecla continuen les protestes després de quatre mesos
Dimecres passat es van reunir amb el nou gerent territorial de la Regió Sanitària i aquest dimecres ho faran amb el gerent de Santa Tecla, Francesc Pujol
Els treballadors d'Atenció Primària de la Xarxa Santa Tecla mantenen les seves protestes laborals i, per això, cada divendres continuen sortint a les portes dels centres de salut per denunciar les seves condicions laborals.

Els treballadors van reunir-se dimecres passat amb Ramon Descarrega, el nou gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Una trobada que, segons els professionals de la salut, “no es va traduir en cap proposta concreta” . Per això, continuaran les seves protestes que van iniciar ara fa quatre mesos, a la porta dels centres mèdics cada divendres al migdia.

Maria José Pinazo, representant del Comitè d’empresa dels treballadors, ha explicat que, tot i que la reunió amb el gerent territorial va ser “positiva”, de moment no han arribat a cap acord.

Els treballadors de primària han demanat al nou gerent territorial que traslladi les seves peticions al Departament de Salut i que, a la vegada, el Servei Català de la Salut supervisi els comtes de les entitats privades, com la Xarxa Santa Tecla, per donar-los garanties “que els diners destinats a personal no es deriven a d’altres conceptes”.

El gerent territorial, Ramon Descarrega, es va mostrar “preocupat” per la situació i, com ha assegurat Maria José Pinazo, va dir-los que traslladaria les protestes laborals dels treballadors de primària al Departament de Salut.

La responsable dels treballadors ha afegit, a més, que des del mes de juny estan a l'espera que l’empresa els faci propostes de millora que serveixin per disminuir “l'elevada pressió assistencial a què estem sotmesos”.

Unes promeses que recordaran al gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Francesc Pujol. Pujol es reunirà aquest dimecres al migdia amb els treballadors de primària, que esperen que la trobada serveixi perquè l’empresa els faci les propostes de millora que els va prometre, com recorda Maria José Pinazo.

En aquest sentit, els treballadors creuen que “l’empresa no està fent prou” i recorden que fa quatre mesos que surten a les portes dels seus centres de treball per protestar. A més, sostenen que els treballadors ja han acomplert, amb el llistat de millores que van traslladar a l’empresa, i ara és la gerència qui ha de moure fitxa.

La Xarxa Sanitària Santa Tecla gestiona sis centres al Camp de Tarragona: l’ABS de Torredembarra, Vila-Seca, Llevant, L'Arboç, Vendrell i Calafell.

L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torredembarra és un dels centres que ha mostrat de forma més ferma la seva indignació amb la gerència de la Xarxa Santa Tecla, també per la sobrecàrrega que, segons els treballadors tenen a l’estiu, agreujada enguany per les deficiències en les instal•lacions i l’avaria que han tingut al sistema de climatització.

L’ABS de la Torre dona servei, a més del CAP de Torredembarra, al consultori mèdic d’Altafulla i als consultoris de Bonastre, Creixell, La Nou de Gaià, La Pobla de Montornès, La Riera del Gaià, Roda de Berà, Salomó i Vespella de Gaià.

El territori s’ha implicat força amb les reivindicacions laborals dels treballadors de primària de Santa Tecla. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va reunir-se amb els treballadors i es va comprometre a traslladar les seves preocupacions al Pacte de Berà per tal de sumar-se a la defensa de la sanitat pública de qualitat.

D’altra banda, aquest dijous el ple de l’Ajuntament de Torredembarra portarà a aprovació una moció dels grups ABG, ERC, PSC, C’s, PDeCAT, Unió i PP i Avui-Democràcia per donar suport a les reivindicacions dels treballadors d’atenció primària de la Xarxa Santa Tecla i la Plataforma d’Afectats i per demanar un augment de la partida del pressupost 2019 de la Generalitat per millorar el servei.
María José Pinazo, representant dels treballadors.
María José Pinazo, representant dels treballadors.
María José Pinazo, representant dels treballadors.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla