Notícies
Foto: Ingrid Tgn
18 d'octubre del 2018
El saxofonista Xavier Pié presenta aquest diumenge “Connexions” a la sala Dansclass, nou escenari de l’Altafujazz
El 27 d’octubre el cicle de música tornarà a l’Era del Senyor amb el pianista Lluís Capdevila
L’entitat Oiljazz, que programa el cicle estable de concerts de jazz a Altafulla, ha incorporat aquesta temporada una nova col•laboració amb la sala Dansclas, un espai que va estrenar-se aquest estiu i que es consolidarà com a nou escenari del cicle musical Altafujazz.

El concert de Xavi Pié d’aquest diumenge, 21 d’octubre, es farà a la sala de l’escola de ball altafullenca i serà el tercer que es faci en col•laboració amb aquest espai, després de les actuacions de Kanan, Foster & Arnedo Trio i la percussionista californiana Tina Raymond, que van convertir la sala de la Ronda d’Altafulla en un club de jazz durant el cap de setmana del 18 i 19 d’agost.

El reconegut saxofonista soprano Xavier Pié, un dels referents de l’escola del jazz més clàssic del territori, presentarà a Altafulla “Connexions” (La Cúpula Music, 2017), un nou treball que representa un salt endavant en la recerca d’un so propi, més contundent, que alterna el protagonisme dels instruments amb acurats arranjaments.

L’acompanyaran Paco Montañés, percussió i bateria, músic de sòlida formació clàssica i d'activitat força transversal, que afegeix nous i enriquidors elements sonors al grup i Miguel Alberto Cruz (MACC) a la guitarra i efectes.

Xavier Pié i Miguel Alberto Cruz Carmona porten a terme des de l'any 2000 un treball conjunt de recerca i d’interpretació d’espais sonors utilitzant els seus respectius instruments i la inspiració com a eix principal. Al 2013 van presentar “Rutes”, integrat per composicions pròpies, que va acollir molt bones crítiques.

Toni Pla, programador i director artístic de l’Altafujazz, ha explicat què podrem sentir aquest diumenge a la sala Dansclas.

Pla també ha valorat la col•laboració amb l’escola de dansa i ha avançat que la programació en aquest espai tindrà continuïtat.

A la vegada, el programador ha afegit que aquest escenari anirà guanyant el seu públic, i que esperen “molta més afluència” de cara als concerts que es programin a partir d’aquesta tardor.

Després d’aquest diumenge, la pròxima cita de l’Altafujazz serà el dissabte, 27 d’octubre, amb el concert del compositor i pianista Lluís Capdevila, que havia d’actuar a l’Era del Senyor el passat 6 d’octubre, però un problema de salut del reconegut músic va obligar a l’organització a posposar el concert.

Lluís Capdevila actuarà el dia 27 a Altafulla, en un concert a piano. Serà un dels seus últims concerts acústics de “Diàspora”, el seu àlbum de debut en el món del Jazz. El reconegut artista ha estat recentment a Manhattan, a Nova York, per enregistrar el seu nou àlbum. “Una ocasió única -com ha assegurat Toni Pla- de veure un pianista i compositor de gran qualitat”.

Pel que fa al concert del Festijazz programat pel passat 9 de setembre d’Ivan Sáez i que va haver d’aplaçar-se fins a dues vegades per les fortes pluges, està a punt de tancar nova data, com ha recordat Toni Pla que ha afegit, a més, que no es farà a l’Era del Senyor, sinó en algun auditori.

En poques setmanes, doncs, Altafulla podrà gaudir del septet de Jazz postindustrial ((Seismic)), un projecte liderat pel saxofonista Ivan Sáez.

El concert de Xavier Pié d’aquest diumenge, 21 d’octubre, començarà a les 8 al Dansclas, a la Ronda d’Altafulla i es fa amb la col•laboració de l’Ajuntament.
Toni Pla, director artístic de l'Altafujazz
Toni Pla, director artístic de l'Altafujazz
Toni Pla, director artístic de l'Altafujazz
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla