Notícies
Foto: MNAT
18 d'octubre del 2018
El MNAT programa l’activitat “Dels Munts a Tamarit” per apropar el patrimoni a les famílies
És un itinerari a peu des de la Vil•la Romana dels Munts a la desembocadura del riu Gaià i la platja de Tamarit que es farà aquest diumenge
Aquest diumenge, 21 d’octubre, continua el programa per a famílies que organitza el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) “Vine al museu en família! Pots fer una gran descoberta!”, un cicle pensat per a famílies que vulguin passar una estona divertida al voltant del passat romà del nostre territori.

En aquesta ocasió, el MNAT proposa un itinerari per la localitat d’Altafulla. Es tracta de l’activitat “Dels Munts a Tamarit: un recorregut per l’entorn natural de l’època romana a l’actualitat”.

Com ha explicat Pilar Sada, responsable d’educació, difusió i exposicions del Museu, ja fa quinze anys que es porta a terme aquesta activitat al Museu, “amb l’objectiu d’apropar el patrimoni a un públic familiar”.

L’activitat d’aquest diumenge a Altafulla és un itinerari a peu des de la Vil•la romana dels Munts a la desembocadura del riu Gaià i la platja de Tamarit per descobrir l’entorn natural d’una àrea estructurada a partir de l’existència del riu Gaià i d’una via de comunicació important, la Via Augusta romana, que passaria per aquesta zona.

Un itinerari dirigit a tota la família, que permetrà conèixer l’entorn natural romà de la Vil•la dels Munts a la vegada que es podrà reflexionar sobre l’espai natural i la biodiversitat.

Durant l’itinerari, d’uns 3 km, es recorreran les restes dels banys de la platja de la Vil•la romana dels Munts, les Botigues de Mar (antics magatzems de pescadors), la Roca del Gaià (un búnquer des d’on es pot observar la plana de Tamarit) i l'Hort de la Sínia.

L’activitat es fa en col•laboració amb l’Associació Mediambiental Hort de la Sínia i el seu Centre d’Educació Ambiental, com ha recordat Pilar Sada, del MNAT.

L’itinerari comença a la Vil•la dels Munts (Passeig del Fortí, s/n. Altafulla), a les 11 h, i finalitza a l’Hort de la Sínia (Tamarit). La durada de l’activitat és d’unes 3 hores, i el preu és de 6 € per persona.

Cal recordar que les persones interessades han de fer una reserva al telèfon 977 25 15 15 o bé per mail a mnat@gencat.cat.
Pilar Sada, difusora del MNAT.
Pilar Sada, difusora del MNAT.
Pilar Sada, difusora del MNAT.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla