Notícies
Foto: Biblioteca de Tarragona
18 d'octubre del 2018
L’historiador salomonenc Antoni Virgili parla del patrimoni del Baix Gaià a la Biblioteca de Tarragona
Els Tastets de Patrimoni de Tardor es dediquen enguany als Castells i al cooperativisme agrari de les terres del Gaià
L'edició de tardor dels Tastets de Patrimoni d'enguany, que organitza la Biblioteca Pública de Tarragona i l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), es dediquen enguany al patrimoni del Baix Gaià.

En concret, donaran a conèixer, entre el mes d'octubre i de desembre i a través de dues conferències i d'una sortida cultural, els castells del Gaià i el cooperativisme agrari del Baix Gaià.

Aquest dimecres, 18 d’octubre, s’ha fet a la Biblioteca Pública de Tarragona, la primera de les conferències “Del Gaià al Francolí. Castells i viles noves”.

La xerrada ha anat a càrrec de l’historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Antoni Virgili, també alcalde de Salomó, qui ha explicat com es va produir la conquesta de la marca del Penedès i l’ordenació de l’espai mitjançant una xarxa de castells termenats, durant els segles X i XI, fins arribar a l’actual ciutat de Tarragona.

La segona xerrada del cicle es durà a terme el 14 de novembre, també a la Biblioteca de Tarragona. L’historiador vilarodonenc Josep Santesmases parlarà de “El cooperativisme agrari vitivinícola a partir de l'exemple del Sindicat Agrícola de Vila-rodona”.

L’1 de desembre es serviran les postres dels Tastets de Patrimoni de Tardor, que consistiran en una visita guiada a la Cooperativa Agrícola i al columbari romà de Vila-rodona, a càrrec de Josep Santesmases, i al Centre d’Interpretació dels Castells del Gaià (el Catllar), a càrrec de Pep Zaragoza.

Les conferències són gratuïtes i la sortida té un preu de 30 euros i inclou el dinar i els desplaçaments dels participants des de Tarragona.
Les inscripcions es poden fer a la Biblioteca de Tarragona i a l’adreça electrònica bptarragona.cultura@gencat.cat.
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla