Notícies
Foto: Club de Bitlles Salomó
19 d'octubre del 2018
Salomó acull aquest diumenge el 3r Campionat de Bitlles i Birles del Camp de Tarragona
Hi participaran més de 100 jugadors de tretze poblacions diferents de la demarcació de Tarragona
Salomó acollirà aquets diumenge, 21 d’octubre, el 3r Campionat de Bitlles i Birles de Tarragona, a partir de les 11 del matí al camp de futbol municipal. Una ocasió única per conèixer aquests populars jocs en què participaran més de 100 jugadors de tretze municipis diferents de la demarcació de Tarragona.

Salomó és un municipi amb gran tradició de bitlles, amb la participació activa del Club de Bitlles de la Societat Cultural Salomonenca.

Jordi Calvet, membre de la Junta de Club de Bitlles ha explicat com es desenvoluparà el Campionat, que organitza la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles (CIB) amb la col•laboració de la Societat Cultural Salomonenca.

La competició d’aquest diumenge és una prova itinerant pel territori, recorrerà tretze municipis que jugaran deu lligues diferents. Hi haurà 120 equips, que aniran alternant el joc de bitlles i el de birles.

Jordi Calvet ha explicat els detalls i la diferència entre els dues disciplines.

El joc de les bitlles de sis consisteix a fer caure, amb l’ajut d’un projectil, el bitllot, una sèrie de bitlles plantades verticalment a terra i de forma perpendicular a la línia de tirada en dues files paral•leles de tres bitlles cadascuna. Consta de sis bitlles i tres bitllots i la finalitat és deixar una bitlla dreta, ja sigui al primer, segon o tercer bitllot.

Amb una trajectòria de 35 anys d’història, la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles (CIB) ha estat l’encarregada de mantenir i difondre el joc tradicional de les bitlles en set comarques i 28 pobles.

La CIB va ser també, el 2017, l’entitat fundadora de la Federació Catalana de Joc Tradicional (FCJT), la qual es va presentar a Reus durant els actes de la 2a trobada de jocs tradicionals catalans.

Jordi Calvet, un dels organitzadors del 3r Campionat de Bitlles i Birles del Camp de Tarragona que es fa diumenge a Salomó, ha explicat que diumenge, a més dels equips ja formats, també podran jugar participants a nivell individual.

El 3r Campionat de Bitlles i Birles del Camp de Tarragona començarà aquest diumenge, 21 d’octubre, amb un esmorzar i, a partir de les 11 hores, el camp de futbol municipal de Salomó acollirà l’inici de competició.
Jordi Calvet, Club de Bitlles Salomó.
Jordi Calvet, Club de Bitlles Salomó.
Jordi Calvet, Club de Bitlles Salomó.
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla