Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
24 d'octubre del 2018
L’Ajuntament de Torredembarra rebaixarà en un 50% la taxa sobre les terrasses i congelarà l’IBI per al 2019
El govern local recorda que durant els últims tres anys l’Impost sobre els Béns Immobles ha baixat un 5,5%
L'Ajuntament de Torredembarra congelarà els impostos i taxes majoritàries l’any vinent. Tot i això, hi haurà la rebaixa de dues taxes molt concretes, la que paguen les terrasses i les activitats de platges. L’equip de govern defensa que opten per la prudència i no redueixen les principals ordenances perquè l’Ajuntament de la Torre mantingui la seva capacitat econòmica.

Es tracta de tres dels principals fiscos que afecten directament a la ciutadania com l’IBI, la taxa de recollida d’escombraries o la de vehicles. L’equip de govern defensa la posició de no incrementar la pressió fiscal sobre els ciutadans des de la prudència, al mateix temps que no rebaixen les ordenances que afecten la majoria de ciutadans, segons ha explicat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira.

El govern recorda també que durant els últims tres anys l’IBI s’ha rebaixat un 5,5%, el que suposa una disminució dels ingressos anuals pel consistori de 550.000 euros. D’altra banda, les ordenances fiscals per a l’exercici 2019 sí que preveuen una rebaixa de dues taxes: la de les terrasses en un 50%, i la de les activitats de platja en un 40%. L’objectiu de la regidoria d’Hisenda, que encapçala l’edil Josep Maria Guasch, és intentar que hi hagi més demanda en aquests dos àmbits. Les ordenances fiscals de Torredembarra es debatran en un ple extraordinari que se celebrarà aquest dijous.
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra
Josep Maria Guasch, regidor d'Hisenda de Torredembarra
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla