Notícies
Foto: Gencat.cat
06 de novembre del 2018
Altafulla registra dotze persones aturades més aquest mes d’octubre, un 7,3% més respecte el setembre
La taxa d’atur s’apuja al municipi per tercer mes consecutiu; el Departament de Treball diu que és conseqüència encara del final de la contractació turística
La xifra d’aturats als municipis del Baix Gaià s’ha apujat en general aquest mes d’octubre, com ja ho va fer a l’agost i al setembre, després de mesos de caiguda continuada. De fet, aquest mes l’atur s’ha apujat a gairebé tots els municipis del Baix Gaià, a excepció de la Nou de Gaià, on s’ha mantingut en 24 aturats, i la Pobla de Montornès, que té 3 aturats menys aquest octubre.

Després d’un inici d’estiu amb xifres d’ocupació rècord, per l’inici de la contractació de diferents establiments turístics de cara a la temporada d'estiu, al setembre i aquest mes d’octubre l’atur s’ha apujat, encara com a com a efecte de l’estacionalitat turística.

Així ho veu el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, que ha valorat les dades de l'atur registrat d'octubre del 2018 i ha dit que són fruit, entre d’altres factors , al fet que es trasllada progressivament la finalització de la temporada turística del setembre a l’octubre.

En dades concretes, Altafulla ha passat de tenir 215 persones sense feina el mes de setembre a registrar-ne 227 aquest octubre, 12 aturats més, segons les xifres publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Això és un 7,3% més d’aturats que al mes de setembre.

De fet, l’atur registral, que és la dada que mostra la relació entre la població aturada i la població activa i es mesura per trimestres, s’ha apujat aquest darrer trimestre i ha passat a Altafulla del 9,73%, en dades del juny, al 10,21% aquest setembre.

La resta de poblacions del Baix Gaià també han vist com s’apujava l’atur. Creixell té 20 aturats més i en registra un total de 254; Roda de Berà ja té 413 aturats, 46 més que al setembre, i Torredembarra, amb 138 aturats més aquest octubre, assoleix una xifra total de 1.121 aturats aquest octubre i són les poblacions amb taxes d’aturats més altes.

A la resta de municipis del Baix Gaià, l’atur també s’ha apujat. El Catllar té 15 aturats més, la Riera 6 més, Salomó 3 aturats més i Vespella un. La Nou s’ha quedat amb els 24 aturats que tenia als setembre i la Pobla ha reduït en 3 persones el número d’aturats.

En dades comarcals, el Tarragonès ha registrat a l’octubre 14.343 aturats, 1.089 més, i té una taxa d’atur registral de l’11,36%.

En dades de la demarcació de Tarragona, el número d’inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya a l’octubre a la demarcació de Tarragona s’ha situat en 47.085 persones, cosa que suposa 2.314 aturats més que al setembre, el 5,17% més, segons el ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

En termes anuals, les persones sense feina a Tarragona han disminuït de 3.367 actius en relació amb l’octubre del 2017, el 6,67% més, cosa que suposa encadenar 64 mesos de descensos anuals de l’atur, des del juliol del 2013, fa més de cinc anys.

Segons l’Enquesta de Població Activa (EPA), al sector dels serveis i de la indústria l’ocupació ha augmentat i , en canvi, a l’agricultura i a la construcció ha disminuït.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla