Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
07 de novembre del 2018
Els alcaldes del Pacte de Berà s'han reunit aquest dimecres amb la direcció de la Xarxa Sanitària Santa Tecla
La trobada s’ha fet a les dues de la tarda a l’Ajuntament d’Altafulla per tractar les reivindicacions laborals dels treballadors de primària
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso i diferents alcaldes del Pacte de Berà, s’han reunit aquest dimecres a les dues de la tarda a l’Ajuntament d’Altafulla amb la direcció de la Xarxa Sanitària Santa Tecla per parlar de les reivindicacions laborals dels treballadors de primària.

Per la banda de l’empresa sanitària, ha assistit Joan Maria Adserà, director general de l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla i Joan Aregio, director adjunt de la Xarxa Santa Tecla. A més de l’alcalde d’Altafulla, han participat a la trobada l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart i l’alcalde Roda, Pere Virgili.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha explicat abans de la reunió quina ha estat la finalitat de la trobada, i ha assegurat que servirà per parlar del finançament deficitari que rep la Xarxa de Santa Tecla per part de la Generalitat.

Cal recordar que el passat 3 d’octubre el Comitè d’empresa de primària de la Xarxa Santa Tecla va demanar als alcaldes que formen Pacte de Berà que s’impliquessin per mantenir “una sanitat pública de qualitat”.

En aquell moment una representació dels treballadors d'Atenció Primària de la Xarxa Sanitària Santa Tecla van reunir-se amb l’alcalde d’Altafulla per explicar-li les condicions de treball amb què han d’atendre als pacients, “amb una sobrecàrrega de feina per la manca de personal, la no-substitució de les baixes laborals i vacances i les retallades i congelació dels salaris”.

En aquest sentit, representants del comitè d’empresa de la Xarxa Santa Tecla van reclamar que el Pacte de Berà se sumi a les seves reivindicacions per una sanitat pública de qualitat.

Fèlix Alonso ha reconegut que el Pacte de Berà ja aconseguit anar més enllà dels seus objectius fundacionals i del seu àmbit territorial de costa, i per això ha d’implicar-se en tots els temes que afectin el territori.

Fèlix Alonso s’ha mostrat sensible des d’un primer moment a les reivindicacions laborals dels treballadors de primària de la Xarxa Santa Tecla. Per les reivindicacions laborals i, també, com ha explicat, perquè “la manca d’inversions afecten a la sanitat i, per tant als ciutadans”.

Els treballadors d’Atenció Primària de la Xarxa Sanitària Santa Tecla convoquen aturades cada divendres al migdia per protestar per les seves condicions de treball a les portes de les Àrees Bàsiques de Salut a Torredembarra, Vila-seca, Llevant, l’Arboç, El Vendrell i Calafell i els consultoris locals que en depenen, com el d’Altafulla, que es suma cada setmana a la reivindicació laboral.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es