Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de novembre del 2018
Altafulla se salva de la lleugera davallada de les pernoctacions a la Costa Daurada
La localitat tanca temporada turística amb dades semblants a les de 2017, segons la Regidoria de Turisme, gràcies al turisme nacional
La temporada turística a la Costa Daurada ha perdut un 3% de les pernoctacions aquest 2018, en relació a l'any passat que va ser de rècord pel sector turístic.

Aquestes dades de l'Observatori Turístic i del parc Científic i Tecnològic de Catalunya (PCT), les va fer públiques aquest passat divendres la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT) i la Diputació de Tarragona i mantenen, però, una xifra important, les més de 19 milions de pernoctacions.

La davallada ha estat lleu, segons apunta el sector, tenint en compte la reobertura de l'oferta turística d'alguns països del Mediterrani com Turquia o Tunísia.

Des d'inici d'any fins al 15 d'octubre, hi ha hagut 4,9 milions de turistes que han fet 19,1 milions de pernoctacions. La FEHT, que agrupa el sector empresarial de l'allotjament a Tarragona, ha aprofitat per instar les administracions i el sector privat -comerços i restauradors- a fer inversions per millorar la destinació i garantir un turisme de qualitat a la Costa Daurada.

En aquest sentit, però, aquestes dades, no s’apliquen a localitats amb un turisme fidel i nacional com Altafulla, com ha explicat el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, al programa “Hora Local” d’Altafulla Ràdio. Sànchez ha reconegut que les dades de turisme d’aquesta temporada a Altafulla han estat semblants a les de l’any passat, i han assolit del 80 al 100% d’ocupació.

Entre les causes de la davallada de les pernoctacions a la Costa Daurada segons la FEHT, hi ha la reobertura d’altres destinacions del Mediterrani que ofereixen ofertes i bona climatologia, i també la devaluació de divises com el ruble o la inestabilitat sociopolítica.

Un mercat turístic internacional, però, que no és el que té Altafulla, que basa el seu turisme en visitants procedents de Barcelona i la seva àrea d’influència, l’Aragó, Navarra, el País Basc o el sud de França.

Per això, com ha reconegut el regidor de Turisme altafullenc, cal que la localitat fidelitzi aquest turisme i mantingui el tipus de visitant que té fins ara. Per això, la línia de treball de la Regidoria de Turisme serà la de la continuïtat.

Amb aquestes dades de la temporada turística, el president de la FEHT, Eduard Farriol, considera que, tot i que han minvat les pernoctacions, la temporada ha estat "bona" perquè la destinació venia d'un any de rècord històric.

Pel que fa al sector públic, a l'administració local els reclamen que inverteixin en millorar els carrers i que tinguin més control pel que fa als apartaments turístics il•legals. D'altra banda, reclama als governs que es facin inversions en infraestructures.

El repte pel qual treballa la destinació Costa Daurada és la desestacionalització, que va aconseguint gràcies al turisme esportiu, un dels aspectes que també potencia la localitat d’Altafulla, amb esdeveniments durant tot l’any.
Jaume Sánchez, regidor de Turisme.
Jaume Sánchez, regidor de Turisme.
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla