Notícies
Foto: Observatori de les dones en els mitjans de comunicació
14 de novembre del 2018
L’Ajuntament d’Altafulla commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
Aquest dijous s’obre al públic l’exposició “Quina feinada! La (in)visibilitat del treball femení als mitjans de comunicació”, al vestíbul de l’Ajuntament, que després anirà als centres educatius altafullencs
La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala Marisa Méndez-Vigo, ha programat diferents actes aquest mes de novembre amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

El tret de sortida al programa el donarà aquest dijous, 15 de novembre, l’exposició “Quina feinada! La (in)visibilitat del treball femení als mitjans de comunicació”, produïda per l’Observatori de les dones en els Mitjans de Comunicació després d’un procés participatiu amb diversos ajuntaments.

La mostrà és una reflexió sobre el treball femení i la seva representació als mitjans de comunicació i estarà oberta al públic tots els matins al vestíbul del consistori altafullenc, fins al 19 de novembre. Aquest mateix dia, a les sis de la tarda, es farà una presentació de la mostra a càrrec de l’Observatori de les dones als Mitjans de Comunicació.

A partir del 20 de novembre, l’exposició anirà a les escoles La Portalada (20, 21 i 22 de novembre) i El Roquissar (23, 26 i 27 de novembre), i a l’Institut d’Altafulla (28, 29 i 30 de novembre).

Es tracta, com ha sintetitzat la regidora de Polítiques de Gènere, d’una iniciativa que té com a objectiu “visualitzar la poca presència que tenen les dones en els mitjans de comunicació”, que tendeixen a difondre idees preconcebudes sense consonància amb la importància social i econòmica del treball femení.

Més enllà de la mostra, el programa de la Regidoria pel 25-N compta amb la implicació dels centres educatius del municipi, i es faran altres activitats com teatre, projeccions de cinema i xerrades.

A més, el 21 de novembre a les 11:20 hores es farà un programa especial a Altafulla Ràdio sobre les diferents manifestacions de la violència de gènere a càrrec de Danina Martínez, de Mans per l’Acció Solidària d’Altafulla.

Els actes més institucionals es reserven pel dia 23, amb la Lectura del manifest i la performance ”Descomposició de la violència de gènere” a càrrec del grup de Teatre Social + A prop, a les set de la tarda a la plaça del Pou. Al matí, a dos quarts d11, es faran lectures de fragments del manifest contra la violència cap a les dones a l’Institut i a les escoles.

El Casal La Violeta acollirà el 24 de novembre a les set de la tarda una sessió de Cine fòrum amb “Tódalas mulleres que coñezo”, de Xiana do Teixeiro, sobre la violència als carrers, una sessió que dinamitzarà l’entitat Drac Màgic.

Les activitats acabaran el dia 26 de novembre a les 7 de la tarda al Centre d’Entitats, local de l’Ateneu de Dones amb la xerrada ”El maltractament psicològic: detecció i prevenció en relacions de parella”, a càrrec de Núria Vázquez Orellana, doctora en Psicologia, experta en Psicologia Forense i professora de la URV.

La regidora de Polítiques de Gènere, Marisa Méndez Vigo, ha ressaltat la importància d’aquest tipus d’actes per conscienciar tota la ciutadania d’una xacra de la societat actual, la violència masclista envers la dona, i ha fet una crida perquè tots els altafullencs i altafullenques participin en els actes del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

A banda de les activitats entorn el 25 de novembre, la Regidoria de Polítiques de Gènere d’Altafulla està acabant d’enllestir altres activitats de conscienciació a les escoles, perquè la coeducació en igualtat de gènere “és un dels aspectes claus per eradicar la violència masclista i les actituds sexistes”, ha reblat Marisa Méndez-Vigo.

Per la seva banda, l'Institut Català de les Dones (ICD) ha posat en marxa la campanya de sensibilització “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals” #LliuresISensePor per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Teatre a la Violeta: 'Llarg dinar de Nadal', amb Bruna Cusí
24 de novembre a les 19:00h. a la Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es
Dia per a l'eliminació de la violència contra les dones
25 de novembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Consulta el programa a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es