Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
30 de novembre del 2018
L’Ajuntament d’Altafulla se suma a la defensa dels professionals dels serveis socials
S’ha fet una concentració a les portes de la Casa Consistorial per denunciar la "vulnerabilitat" del col•lectiu, després de l'apunyalament d'una treballadora social a Salt
L’Ajuntament d’Altafulla s’ha sumat aquest divendres a l’aturada de 15 minuts convocada pels sindicats CCOO i UGT en defensa dels professionals de serveis socials i “en contra de la violència ocupacional que pateixen”.

Els sindicats CCOO i UGT condemnen d’aquesta manera l’agressió patida per una treballadora del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt durant l’exercici de la seva activitat laboral i manifesten la seva solidaritat envers ella, la seva família i la resta de professionals de serveis socials que treballen amb la màxima implicació i professionalitat, alhora que posen de manifest la precarietat existent en el sector dels serveis socials.

Per aquest motiu, han convocat les concentracions unitàries que s’han fet aquest divendres, 30 de novembre, a les 12:30 hores, davant dels centres de serveis socials dels ajuntaments, consells comarcals, diputacions i de la Generalitat de Catalunya.

A Altafulla, Fèlix Alonso ha recordat durant la concentració a la plaça del Pou, la importància dels professionals del tercer sector per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de la ciutadania

Els sindicats recorden que, massa sovint, s’atribueixen als professionals dels serveis socials responsabilitats que no els pertoquen, a causa de la manca de recursos per poder donar la resposta social adequada. A més, cada vegada són més habituals i gairebé s’han normalitzat les desqualificacions, els insults, les intimidacions i les agressions envers a aquests treballadors i treballadores.

La protesta arriba després que una treballadora social del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt va ser agredida el passat divendres quan sortia del seu centre de treball. La dona, de 28 anys, va rebre una punyalada a l'abdomen i va ser traslladada, ferida, a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

El presumpte agressor és un home de 38 anys que ja ha ingressat a presó acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla