Notícies
Foto: La Xarxa
30 de novembre del 2018
Les AMPAs de la Portalada i el Roquissar se sumen a les reivindicacions “per uns menjadors escolars de qualitat”
Estan en desacord amb el decret que prepara el govern per al curs que ve
La intenció del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de reformar la regulació dels menjadors del centres escolars de titulació pública per al curs 2019/20 ha provocat diferents reaccions en la comunitat educativa i, en especial, en les Associacions de Mares i Pares (AMPAs), que acusen al govern de voler treure la gestió d'aquest servei a les AMPAs.

A l’octubre, va néixer a nivell de tot Catalunya la plataforma SOS Menjadors, que pretén impulsar una Iniciativa Legislativa Popular que permeti modificar la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i considerar lectiu l'espai del migdia en què es dona el servei de menjador.

Més enllà de l'oposició al nou decret de menjadors que ha fet públic el Departament d'Ensenyament per no garantir la gestió d'aquest servei a les AMPAs, el col•lectiu vol tenir més incidència en el que consideren un temps fonamental per a l'educació dels nens i nenes de Catalunya amb una alta ''potencialitat pedagògica''.
La proposta del nou decret de menjadors escolars afavoreix, segons SOS Menjadors, l’entrada massiva de l’empresa privada als centres educatius i incentiva el negoci amb els menjadors de les escoles de titularitat pública.

La finalitat de la coordinadora SOS Menjadors és aixoplugar famílies d’alumnes, sindicats, entitats i organitzacions vinculades amb els menjadors de qualitat i ecològics i altres organitzacions del món educatiu per impulsar un nou marc legal que reconegui l’espai de migdia com un espai educatiu més del centre, garantint el dret a l’alimentació de qualitat.

A Altafulla, les AMPAs de les Escoles La Portalada i el Roquissar gestionen el servei de menjador, que porta a terme Cuina Gestió, una empresa de Valls que fa anys que dona el servei “amb qualitat” segons les dues associacions de pares i mares.

Ara veuen que perilla la continuïtat de l’empresa amb el nou decret i per això defensen canviar el model per aprofitar la ''potencialitat pedagògica'' del temps de menjador.
Francesc Farré, vicepresident de l’AMPA de l’Escola La Portalada ha explicat que, tot i que no queda clar com afectaria aquest decret, en perilla la gestió per part de les famílies i hi ha el risc que Ensenyament apliqui criteris “més economicistes i no de qualitat” en la gestió dels menjadors.

Per tot això, la Portalada, i també El Roquissar, se sumen a les accions reivindicatives que ha organitzat la Federació d’Associacions de pares i mares de Catalunya, la FaCPaC, de cara a la pròxima setmana, i que començaran dilluns pròxim.

L’AMPA del Roquissar també s’afegirà a les accions reivindicatives per reivindicar els menjadors com a espais educatius, com explica Marta Towse, membre de l’Associació de pares i mares.

Durant els mesos d'octubre i novembre, SOS Menjadors està portant a diferents ajuntaments i consells comarcals catalans una moció que insta al Departament d'Ensenyament a treballar per un nou marc regulatiu del temps del migdia i a buscar la fórmula per garantir la gestió de les AMPA.
Cambrils, el Vendrell, Barcelona, Girona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Igualada o Granollers són alguns dels 17 municipis que han aprovat la moció que insta Ensenyament a aturar el decret de menjadors escolars i obrir un període de diàleg. A Altafulla, explica Francesc Farré de l’AMPA La Portalada, la sintonia amb l’Ajuntament és bona però no hi ha intenció de portar la moció al ple, tot i que no ho descarten.

El conseller d’Ensenyament, el torrenc Josep Bargalló ha calmat aquests dies les AMPA i ha anunciat que el Govern obrirà un espai de participació perquè la comunitat educativa i els Ajuntaments "hi puguin dir la seva".
Francesc Farré, AMPA La Portalada
Francesc Farré, AMPA La Portalada
Marta Towse, AMPA Roquissar
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla