Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
03 de desembre del 2018
Altafulla torna a ser solidària amb el Gran Recapte d’Aliments
A manca de les dades definitives, Càritas i la Regidoria d’Acció Social asseguren que s’ha igualat els 4.000 quilos de l’any passat en els dos punts de recollida al municipi, el Caprabo i el Mercadona
El Gran Recapte d’Aliments a Altafulla ha aconseguit assolir les previsions i ha recollit en la campanya d’enguany uns 4.000 quilos d’aliments al municipi, que es destinaran a famílies del territori que més ho necessitin.

La vintena de voluntaris de la campanya del Gran Recapte del Banc d’Aliments a Altafulla han treballat de valent durant tot aquest cap de setmana en els dos punts de recollida del municipi, les dues superfícies comercials Caprabo i Mercadona, en la que ha estat la 10a edició d’aquesta iniciativa solidària que s’ha fet de forma simultània a tot Catalunya.

A Altafulla, la campanya la coordina Càritas Altafulla i els aliments recollits al supermercat Caprabo van a parar a les famílies amb risc d’exclusió social del municipi. El que es recull a Mercadona es cedirà a Càritas de Torredembarra.

A falta de fer el recompte exacte dels quilos recollits, i com explica el regidor d’Acció Social i Gent Gran de l’Ajuntament d’Altafulla, Xavier Rofas, la campanya “ha estat un èxit” i s’igualarà, o fins i tot es pot superar, els 4.000 kg de la passada edició.

Ara, però, la tasca dels voluntaris no acaba, donat que s’ha de fer tota la classificació i el trasllat dels aliments recollits, en col•laboració amb la Brigada Municipal d’Altafulla. És aleshores quan se sabrà el resultat exactes d’aquesta campanya del 2018, com ha aclarit el regidor.

Tot i així, a banda dels números, el més importat d’aquesta 10a edició del Gran Recapte és “que s’ha tornat a demostrar el compromís solidari dels altafullencs i altafullenques”, en paraules del regidor d’Acció Social, Xavier Rofas.

A tota la demarcació de Tarragona, i segons ha informat el Banc dels Aliments, se superaran els 500.000 quilos d’aliments a les comarques tarragonines. Més de 4.500 voluntaris han col•laborat de divendres a dissabte en el Gran Recapte d’Aliments a la província de Tarragona, 3.200 al Camp de Tarragona.

El portaveu del Banc dels Aliments a les comarques de Tarragona, Òscar Ologaray ha donat les gràcies a tots els voluntaris i participants i s’ha mostrat molt feliç pel resultat que demostra “la consolidació del Gran Recapte al territori”.

A més, el portaveu de la iniciativa solidària recorda que encara es poden fer aportacions al Gran Recapte. Tots aquells que vulguin col•laborar en la campanya i no ho hagin fet, poden fer un donatiu al web www.granrecapteonline.com fins el 15 de desembre.

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya amb ajuda d’entitats del Tercer Sector, com Càritas o Creu Roja.
Xavier Rofas, regidor d'Acció Social
Xavier Rofas, regidor d'Acció Social
Xavier Rofas, regidor d'Acció Social
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla