Notícies
30 d'octubre del 2014
L’Ajuntament d’Altafulla renuncia a la segona concessió d’aigua del CAT per un import proper als 40.000 euros anuals
Concedida l’any 2007 volia preveure el creixement de la urbanització Brises del Mar, fet que no es va produir
L’Ajuntament d’Altafulla va demanar al Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) la renúncia als 215.000 m3/any corresponents a la segona concessió que es va atorgar al municipi el 2007, i que es va sol·licitar llavors arran de la projecció a Brises del Mar d’una urbanització que a dia d’avui no s’ha aixecat.

Aquesta renúncia ha estat acceptada en el marc de l’assemblea general del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) on es va aprovar el pressupost per a 2015 i la tarifa que hauran de pagar els consorciats el proper exercici, que és d’un increment zero de mitjana, per bé que a la factura es repercuteixen el cànon de derivació i el cànon de l’aigua.

L’alcalde, Fèlix Alonso, ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio que l’aprovació d’aquesta renúncia suposarà un estalvi per les arques municipals d’uns 40.000 euros anuals, a partir del 2015.

Tall de veu. Fèlix Alonso

La nova redistribució del repartiment d’aigua entre poblacions atén les demandes d’alguns consorciats que volien desprendre’s de reserves d’aigua en excés. En els darrers anys ha sorgit un problema en haver diversos municipis que pagaven un cost per l’aigua que no usaven perquè no s’havien desenvolupat plans urbanístics residencials amb motiu de la crisi del l’anomenada bombolla inmobiliaria.

Altres consorciats, però, estaven interessats en ampliar les seves dotacions i han acceptat subrogar els cabals, amb la qual cosa es redistribueixen i s’aconsegueix un efecte neutre per a la tarifa, en mantenir-se constant la dotació atorgada als consorciats.

Des del 2007, Altafulla ha pagat un total de 435.822 euros més per aquests metres cúbics que no ha necessitat, i que provoca que la població consumeixi únicament el 64 % d’aigua del total concedit, i que, en aquest cas, sumen 945.054 m3/any. Per aquestes raons principalment, i avalat per un informe tècnic de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va signar un decret on sol·licita per escrit la renúncia a aquests
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla