Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
10 de gener del 2019
El Pacte de Berà signa un manifest per exigir millores en el finançament de la sanitat i demana reunir-se amb la consellera de Salut
Els alcaldes s’han trobat al Vendrell, on han rubricat un manifest que inclou les peticions que faran a la Generalitat
Després de nàixer per fer front comú per a la millora de la mobilitat i seguretat a l’N-340, el Pacte de Berà han posat ara el punt de mira en l'àmbit de la millora i la defensa de la sanitat pública.

Per això, els alcaldes que integren el Pacte de Berà, i també d’altres que s’han sumat a la reivindicació en sanitat, s’han trobat aquest dimarts a l’Ajuntament del Vendrell per signar un manifest i demanar a la Generalitat més inversió en sanitat en les Àrees Bàsiques de Salut i els Hospitals de Santa Tecla i del Vendrell, tots ells gestionats per la Xarxa Santa Tecla.

A la trobada hi ha assistit l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i els alcaldes de Tarragona, el Vendrell, l’Arboç, Calafell, la Riera, Roda de Berà, Torredembarra, Bellvei i la Pobla de Mafumet, i un regidor de Vila-seca. També hi ha pres part una representació de la Xarxa Santa Tecla.

En el manifest demanen millores en els CAP, en especial el de Torredembarra, que ha centralitzat les queixes dels treballadors aquest passat estiu, i també en el del Vendrell i l’Arboç i en els hospitals de la Xarxa.

Com ha explicat Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla i membre del Pacte de Berà, el manifest rubricat pels alcaldes té l’objectiu de reivindicar que el “Tarragonès no quedi oblidat com a regió sanitària” i ha recordat que aquest “és un territori infrafinançat”; també ha demanat una “solució immediata” per part de la Generalitat.

Aquesta és la segona reunió que mantenen els membres del Pacte de Berà en temes de sanitat, després que a principis de novembre Fèlix Alonso i altres alcaldes del Pacte de Berà, es trobessin a l’Ajuntament d’Altafulla amb la direcció de la Xarxa Sanitària Santa Tecla per parlar de les reivindicacions laborals dels treballadors de primària. Aleshores van acordar que el Pacte faria front comú “per garantir la sanitat de qualitat al territori”.

En aquella reunió va assistir l’empresa que gestiona la sanitat concertada al territori, representada per Joan Maria Adserà, director general de l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla i Joan Aregio, director adjunt de la Xarxa Santa Tecla, escenificant d’aquesta manera la seva suma a la lluita per a una millora del finançament al territori per part del Departament de Salut.

Els alcaldes i l’empresa responien així a la crida dels treballadors d'Atenció Primària de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, que van demanar-los implicació per aconseguir millorar les seves condicions laborals i, per extensió, la millora de la sanitat pública al territori.

L’alcalde d’Altafulla i membre del Pacte de Berà, ha recordat la problemàtica dels centres sanitaris al territori, les demandes laborals dels treballadors, i l’acord perquè aquesta “sigui una lluita conjunta per aconseguir millores en sanitat”.

A més, ha reconegut que la demanda és conjunta al territori, i totes les parts hi estan implicades i fins i tot “l’empresa està al nostre costat –ha dit- perquè són els primers que no reben finançament”.

Els alcaldes del Pacte de Berà també han demanat una trobada amb la titular de Salut de la Generalitat, Alba Vergés i el director del CatSalut.

El Pacte de Berà també té altres fronts oberts, com la lluita per a la millora del servei ferroviari. Per això, alguns dels alcaldes van reunir-se al desembre amb Pere Macias, coordinador del Ministeri de Foment per als plans de la xarxa de Rodalies, moment en què van exposar-li diferents mancances d’ Adif i Renfe que afecten els diferents municipis i van recordar-li la necessitat de millorar el servei de Rodalies.

El Pacte de Berà va néixer per aconseguir una solució al col•lapse de trànsit i als accidents a la carretera N-340. Tanmateix, un cop assolida en part aquesta solució amb els descomptes a l’autopista AP-7, els alcaldes han començat a treballar en altres àmbits territorials, com l’atenció sanitària o el transport ferroviari, en els quals hi ha problemàtiques que també comparteixen els seus municipis.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla