Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 de gener del 2019
Tarragona és la demarcació on més han crescut els accidents amb un increment del 70% al 2018
Segons el Servei Català del Trànsit, l’N-340 es la via més perillosa i va concentrar l’any passat 13 accidents mortals
Tarragona és la demarcació on més han augmentat els accidents de trànsit amb víctimes mortals en zona interurbana, amb un total de 39 sinistres al 2018, un 70% més que el 2017, quan se'n van produir 23.

Un total de 44 persones van perdre la vida l’any passat a les carreteres d'aquestes comarques, un 52% més que l'any anterior. La majoria d’aquests d’accidents amb víctimes mortals s’han concentrat a la nacional 340, la via més negra de la xarxa viària de tot l’estat al 2018 amb 14 víctimes mortals en 13 accidents.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presentat les dades i ha fet balanç aquest dijous de la sinistralitat a les carreteres catalanes en zones interurbanes i urbanes durant el 2018, acompanyat del director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau.

Gendrau ha explicat que Tarragona ha estat la demarcació amb un augment més rellevant de la sinistralitat viària respecte l’any 2017 i ha assenyalat que més de la meitat dels accidents mortals, concretament 22, van tenir lloc en tres vies: 13 a la N-340; 6 a l'A-7 i 3 a l'AP-7.

En el cas de les comarques tarragonines, el titular de l’SCT també ha destacat que es tracta del territori on s’han registrat un major nombre d’accidents amb un sol vehicle implicat (un 38%).

Els 14 accidents de la N-340 es van produir abans que s'hi restringís la circulació dels vehicles pesants, el setembre passat. En aquest sentit, el conseller Buch ha parlat de les restriccions de camions a la nacional “es una mesura bona que fet baixar la sinistralitat, però cal estar encara atents”. El titular d’Interior, ha reblat que l’N-340 amb camions o sense, “canvia molt”.

Els responsables de Trànsit confien doncs que la restricció de camions a l’N-340 permeti reduir aquest a 2019 la sinistralitat en aquesta carretera.

En zona urbana, 10 persones van perdre la vida a la demarcació de Tarragona (al 2017 van ser 16); 47 de Barcelona (44 el 2017); 13 a Girona (10 l'any anterior); i 1 a Lleida (2).

A tot Catalunya, 256 persones van morir en 229 accidents de trànsit al conjunt de la xarxa viària catalana -zones interurbanes i urbanes- el 2018, un 7% més que el 2017. Pel que fa als sinistres mortals, l'augment és del 8%. A les vies interurbanes, els atropellaments mortals han augmentat un 240%, amb 17 víctimes, i 60 persones van morir en sortides de via -un tipus d'accident molt lligat a l'excés de velocitat, distraccions i tòxics-, un 54% més que l'any anterior.

De cara al 2019, el Departament d'Interior manté el nivell 3 de trànsit que suposa que els agents de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra sortiran a patrullar per detectar conductes infractores i de risc.

A més, es recuperaran els anomenats vehicles espiells, vehicles sense el logotip dels Mossos amb agents uniformats que capten les infraccions mentre circulen. També es reprendran les tasques de vigilància i control de l'helicòpter del Servei Català de Trànsit i es potenciaran els radars mòbils.

Pel que fa a les possibles causes dels accidents amb víctimes, el director de l’SCT ha destacat que “la distracció continua sent el principal factor, present en un de cada quatre accidents del 2018”. També ha afegit que aproximadament un 77% del total dels expedients sancionadors de l’any passat van ser per excés de velocitat.
Miquel Buch, conseller d'Interior
Social
Et recomanem
Teatre a la Violeta: 'Llarg dinar de Nadal', amb Bruna Cusí
24 de novembre a les 19:00h. a la Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es
Dia per a l'eliminació de la violència contra les dones
25 de novembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Consulta el programa a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es