Notícies
Foto: Banc de Sang
14 de gener del 2019
La Marató de Sang recull 2.500 donacions durant el primer cap de setmana
La campanya s’allarga fins el proper divendres 18 de gener. Els centres de donació al nostre territori són l’Hospital Joan XXIII, l’Hospital Sant Joan de Reus, i l’Hospital Verge de la Cinta
Tornar a la normalitat i recuperar les reserves centra l’activitat del Banc de Sang i Teixits després de les festes de Nadal. Són moltes les persones, fins i tot els donants més fidels, que decideixen quedar-se a casa o bé marxen fora durant aquests dies de vacances. Un període, a més, que acostuma a coincidir amb l’arribada del fred, que també fa enrere molts d’altres i que deixa la situació en un estat crític. La coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Núria Vilanova, ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio que durant aquestes dates el nombre de donacions es redueix entre un 25% i un 30%. A hores d’ara hi ha reserves per a 6 dies, quan el nivell òptim és d’entre 10 i 12.

Per revertir aquest conjunt de circumstàncies i assolir els nivells habituals, l’entitat va posar en marxa el passat divendres una Marató de Sang arreu de Catalunya amb la voluntat de superar les 10.000 donacions. Diverses ciutats i hospitals organitzen fins aquest divendres tot un seguit d’activitats per assolir un objectiu que, de moment, va a bon ritme. Malgrat les baixes temperatures del cap de setmana, durant les dues primeres jornades s’han aconseguit més de 2.500 donacions. Una xifra per la qual la doctora Vilanova s’ha mostrat satisfeta.

Al nostre territori, els centres de donació són l’Hospital Universitari Joan XXIII, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i l’Hospital Verge de la Cinta . Les persones interessades en participar-hi poden demanar cita prèvia a través del portal maratodonants.cat.

Aquesta nova campanya de donació de sang treballa activament a través de les xarxes socials. Amics i familiars dels donants, i fins i tot receptors, poden prendre part de la iniciativa i fer-ne difusió com a #sangfluencer a través de l’etiqueta #MaratoDonantsCAT.
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Núria Vilanova, coordinadora de donació a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre
Social
Et recomanem
Taller de Pessebres
Dissabte 2 desembre de 17.30h a 20h
Centre d'Entitats. Més info: pessebristesaltafulla@gmail.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla