Notícies
Foto: Arxiu
14 de gener del 2019
La Generalitat fomenta la participació de les persones estrangeres amb dret a vot a les eleccions municipals
El govern català ha posat en marxa una campanya informativa dirigida a prop de 300.000 persones d’origen estranger
La Generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya informativa amb l’objectiu de fomentar la participació de les persones estrangeres amb dret a vot a les eleccions municipals del proper 26 de maig.

Als darrers comicis, només 62.698 persones estrangeres van fer els tràmits per votar, una xifra molt inferior a la del total de persones que podrien haver exercit el seu dret de vot.
Incrementar aquest nombre és, per tant, el principal objectiu de la iniciativa, que va dirigida principalment a les prop de 300.000 persones d’origen estranger que el proper mes de maig podran escollir el seu govern municipal.

Els ciutadans de la Unió Europea (UE) que votin per primera vegada disposen de temps fins el 30 de gener per manifestar la seva voluntat de votar.

Pel que fa als ciutadans de Noruega que resideixin a l’Estat espanyol des de fa com a mínim tres anys, tenen temps de sol·licitar la seva inscripció al cens electoral fins aquest dimarts 15 de gener.

Una data límit que també correspon a aquells ciutadans de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, que faci com a mínim cinc anys que hi resideixen.
Social
Et recomanem
Taller de Pessebres
Dissabte 2 desembre de 17.30h a 20h
Centre d'Entitats. Més info: pessebristesaltafulla@gmail.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla