Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
25 de gener del 2019
Altafulla negocia amb Tarragona fer extensiva al municipi la gratuïtat de l’autobús urbà
El dilluns 28 de gener entra en vigor una bonificació del 25% per a les persones empadronades a la ciutat, i s’espera que el servei no tingui cap cost al 2022
Tarragona enceta el camí cap a la gratuïtat de l’autobús urbà. Així ho assegura, si més no, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, després d’aprovar en sessió plenària, ara fa tot just una setmana, una disminució del 25% de les tarifes dels busos municipals, que entrarà en vigor el proper dilluns 28 de gener.

El batlle tarragoní entén la mesura com l'inici d'un camí “inexorable” i “imparable” cap a una gratuïtat del servei que, en futur, podria fins i tot beneficiar els vilatans d’Altafulla. Aquest és el “desig” de l’alcalde del municipi, Fèlix Alonso, qui fa temps que manté converses amb Ballesteros per millorar el servei a la vila. Ara, centrarà els seus esforços a formalitzar aquesta petició per tal d’aconseguir que la gratuïtat també sigui aplicable a les persones empadronades al municipi. El batlle ha anunciat que redactarà la sol·licitud al llarg de la setmana vinent.

A hores d’ara, el bus número 12 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) és el que s’atura a Altafulla. Concretament, a la parada ‘Aiguamolls del Gaià’, davant del Buffet; i la idea és definir en un futur una segona parada al costat de l’estació de trens, ubicada en terme municipal de Tarragona. Segons Alonso, “una intenció històrica, pendent de l’obertura del carrer Lluís Companys”.

La gratuïtat del servei urbà, però, serà progressiva i no s’assolirà en la seva totalitat fins el 2022. De moment, ja la gaudeixen els jubilats i els escolars, i el proper pas en aquesta mateixa línia es donarà el dilluns amb aquesta primera bonificació d’un 25% en el preu del títols multiviatge.

El descompte suposarà reduccions en la T-50\/45, que costarà 22,69 euros; en la T-20\/90, que valdrà 12 euros; i en la T-Jove, que tindrà un cost de 14,63 euros.

A aquesta reducció de tarifes, se li sumarà una inversió de 2 milions d'euros per incorporar vuit nous autobusos -i sis més en els propers tres anys- a fi de renovar la flota.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla