Notícies
Foto: Twitter
29 de gener del 2019
L'Institut d'Altafulla acull la VI edició de la Copa Cangur
A la cita hi van participar més de 50 estudiants de 2n i 3r d'ESO
El passat diumenge 24 de gener va tenir lloc a l'Institut d'Altafulla la VI edició de la Copa Cangur, un concurs presencial de resolució de problemes matemàtics en equips formats per alumnes de 2n i 3r d'ESO.

La prova és una competició a contrarellotge on els estudiants han de resoldre 12 problemes en només 60 minuts. Durant el transcurs, la puntuació pot anar variant segons els encerts i errors que cada equip vagi cometent i el temps que triguin a resoldre el problema. Tant concursants com assistents van poder seguir en directe la classificació i conèixer la puntuació i el total d'encerts i errors de cadascun dels equips competidors en tot moment, que, segons Cori Planelles, professora de matemàtiques del centre, va desencadenar "un ambient competitiu i emocionant".

El fet de voler presentar més d'un equip a la Copa Cangur per part de l'Institut va ser clau per oferir-se com a seu per l'esdeveniment. La Societat Catalana de Matemàtiques, amb el suport logístic d’eXplorium, va treballar conjuntament amb professors de matemàtiques i alumnes de 4t d'ESO de l'Institut d'Altafulla per aconseguir un èxit total en l'organització de la competició. Planelles s’ha mostrat satisfeta, tot i el gran volum de feina que ha suposat.

A l'esdeveniment hi van participar un total de vuit equips d'estudiants de 2n i 3r d'ESO. Quatre dels grups eren de l'Institut d'Altafulla, mentre que la resta eren dels centres de Torredembarra, sumant un total de 53 participants. El primer classificat va ser un dels equips torrencs i dos dels equips de l'Institut altafullenc van quedar en 2a i 3a posició. Aquesta era la primera fase classificatòria per a la gran final nacional on només participaran els primers classificats de cada seu. En el cas de guanyar la final nacional, la pròxima cita seria la final internacional on es dóna l'oportunitat de competir contra equips d'altres països.
Cori Planelles, professora de Matemàtiques de l'Institut
Cori Planelles, professora de Matemàtiques de l'Institut
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla