Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
30 de gener del 2019
En marxa els preparatius del Dia Internacional de la Dona a Altafulla
L’Ajuntament incrementarà la partida destinada a l’àrea de Polítiques de Gènere tan bon punt conegui el romanent de tresoreria
La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla ha posat en marxa els preparatius del programa commemoratiu del Dia Internacional de la Dona. Tot i que el principal objectiu que persegueix l’àrea encapçalada per l’edil Marisa Méndez-Vigo és fer extensiva la reivindicació durant tot l’any i anar més enllà de la data concreta del 8 de març, aquesta esdevé un pilar fonamental dins de la seva agenda.

Com en les darreres edicions, la intenció és celebrar l’acte institucional coincidint amb aquesta jornada central, i oferir activitats durant tot el mes de març amb la participació de diferents entitats municipals.

Enguany, a més, el municipi tornarà a posar-se a disposició del moviment feminista per col·laborar activament en les mobilitzacions previstes a nivell nacional en el marc de la reivindicació. Segons ha avançat la regidora, la seva voluntat és tornar a oferir servei d’autocar per desplaçar-se a Barcelona.

La partida destinada a Polítiques de Gènere ha estat un dels principals punts de discòrdia entre govern i oposició a l’hora de configurar el Pressupost Municipal. De fet, una de les al·legacions presentades per L’EINA en feia referència explícita. Concretament, la demanda de la formació independentista pretenia donar compliment a un dels punts de la moció sobre Polítiques de Gènere aprovada al ple del passat mes de novembre sobre l’ampliació de la inversió per aquesta àrea en 4.000 euros. El ple de la corporació, però, ha desestimat la proposta. Així ho exposava el regidor Jordi Molinera.

Davant d’aquesta petició, la regidora responsable de l’àrea, Marisa Méndez-Vigo, ha insistit que ja havia anunciat amb anterioritat que la partida en qüestió no es modificaria en el marc de l’aprovació del Pressupost, sinó que s’incrementaria tan bon punt es conegués el romanent de tresoreria a través d’una modificació de crèdit. L’edil ha avançat que la xifra exacta es donarà a conèixer pels volts del mes d’abril, i és probable que ascendeixi als més de 4.000 euros.

Més enllà dels actes del 8 de març, són moltes les activitats que la regidoria gestiona en l’àmbit de les polítiques de gènere. Treballar des de la base és una de les principals fites que persegueix Méndez-Vigo, i en són una mostra els tallers que s’imparteixen als diferents centres educatius de la vila, i l’estreta relació que manté amb l’Escola de Famílies.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla