Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
30 de gener del 2019
L’1 de febrer, nova data prevista per al trasllat dels polítics empresonats a Madrid
La territorial d’Altafulla de l’ANC se sumarà a les mobilitzacions que l’entitat convocarà arreu del país
El trasllat dels nou líders independentistes a presons de Madrid està previst per a aquest divendres, 1 de febrer. Així ho ha comunicat el secretari general d’Institucions Penitenciaries (que depèn del Ministeri de l’Interior) a la sala segona del Tribunal Suprem a través d’una diligència d’ordenació.

Carme Forcadell, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart seran traslladats a Madrid per a la celebració del judici al Tribunal Suprem. La data de l’inici del judici no s’ha donat a conèixer encara i es preveu que el tribunal emeti aquesta setmana la interlocutòria d’admissió de prova on també hi haurà una providència que assenyali el calendari.

Està previst que els Mossos traslladin els presos des de Lledoners (homes), Puig de les Basses (Dolors Bassa) i Mas d’Enric (Carme Forcadell) fins a Brians 2, que serà el centre on faran el canvi de custòdia amb la Guàrdia Civil. Des d’allà, l’institut armat els traslladarà directament a les presons de Soto del Real, als homes, i a Alcalá-Meco, a les dones. Aquests seran els centres penitenciaris on estaran reclosos mentre duri el judici i cada dia que hi hagi sessió seran traslladats al Tribunal Suprem.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) donen per fet que el trasllat serà al matí, i conviden a acompanyar-los “a diversos punts del recorregut” amb distintius independentistes. Si es compleix la primera premissa, a la tarda criden a fer concentracions per denunciar que l’autodeterminació “és un dret, no un delicte”, tant a Barcelona, a Jardinets de Gràcia, com a les capitals de comarca. L’endemà, preveuen una concentració a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana per dir al Govern i al Parlament que “ells poden revertir aquesta situació”.
Unes mobilitzacions a les quals la territorial d’Altafulla ja ha avançat als micròfons d’aquesta casa que s’hi sumarà.

També tenen previst organitzar un viatge a Madrid de cara al mes de març.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla