Notícies
Foto: Biblioteca d'Altafulla
31 de gener del 2019
Balanç molt positiu dels dos primers mesos en funcionament de la nova Biblioteca Municipal d’Altafulla
Tot i la reticència amb què es va rebre el canvi d’ubicació, la resposta de la ciutadania està sent molt satisfactòria
Calidesa, confortabilitat, i una gran dotació d’infraestructures i de recursos són alguns dels aspectes que destaquen els usuaris de la Biblioteca Municipal d’Altafulla sobre el nou equipament. Les instal·lacions es van posar en marxa ara fa poc més de dos mesos, i, tot i la reticència amb què es va rebre el canvi d’ubicació en un primer moment, la resposta de la ciutadania està sent més que positiva. La responsable del centre, Helena Cobos, n’ha destacat la satisfacció, i la sorpresa amb què alguns encara visiten l’espai.

El nou edifici, situat al carrer de Vinyet, a mig camí entre el nucli del poble i el barri marítim, multiplica per tres els 70 metres quadrats que tenia l’antiga biblioteca, a les Escoles Teresa Manero, i ara n’ocupa 200, a banda de l’espai del magatzem. És diàfan i aprofita la llum natural; i a més de l’espai de consulta, disposa d’una sala tancada per fer-hi activitats culturals, un espai per hemeroteca i una sala infantil.

Una satisfacció que comparteixen, ella i la persona que des d’aleshores l’acompanya en les seves tasques, Sònia Segura. Helena Cobos ha celebrat la incorporació d’una segona persona per tal de “treballar d’una manera més digna i oferir una millor atenció i un millor servei als usuaris”.

El canvi d’ubicació ha significat molta feina, però també ha servit per posar al dia el catàleg del centre. De fet, amb el trasllat s’han descatalogat prop de 20.000 referències, d’acord amb les directrius que va donar la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. Una tasca en la qual hi ha col·laborat el que Helena Cobos ha batejat com a “grup d’amics i voluntaris de la Biblioteca”. Un col·lectiu cada vegada més consolidat i amb qui van reprendre les col·laboracions amb l’entrada del nou any.

La principal novetat d’aquest 2019, però, és la unificació de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya de la Generalitat i de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Una fusió que permetrà als usuaris funcionar amb un únic carnet en qualsevol de les biblioteques d’arreu del territori i tenir accés a un catàleg únic que s’enriquirà notablement. Aquest, si més no, és el compromís que ha adoptat el president de la Generalitat, Quim Torra, en la reunió mantinguda amb els responsables dels diferents centres. Ens ho explica Helena Cobos.

L’activitat és frenètica. El centre ofereix un ampli ventall d’activitats per a grans i petits, la majoria dels quals donen continuïtat a les propostes de la temporada anterior. Enguany es reprèn la Capsa dels Contes, el Taller de Creació Literària, el Club de Novel·la Negra, el Club de Lectura d’Adults, i el Club de Cinema i Lectura El 7è Llibre.
Helena Cobos, bibliotecària d'Altafulla
Helena Cobos, bibliotecària d'Altafulla
Helena Cobos, bibliotecària d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla