Notícies
Foto: Anna F.
31 de gener del 2019
L’Ajuntament de Torredembarra encarregarà pressupostos per conèixer el cost de tornar l’Alfa Omega al bloc de Baix a Mar
La intenció és estudiar la possibilitat d’utilitzar altres materials que en permetin el seu retorn
Tornar a instal·lar o no l’escultura Alfa Omega al bloc de Baix a Mar de Torredembarra ha estat el principal punt de discussió en la primera trobada del grup de treball que ha de decidir-ne el futur.

A la reunió, hi han pres part representants de diferents grups polítics amb representació al consistori, membres de l’Associació de Veïns Sant Joan de Baix a Mar, Nil Bartolozzi, fill i hereu legal de l’escultor, i Santiago Segalà, l’alcalde del municipi en el moment que es va instal·lar.

Entre tots han decidit encarregar diversos pressupostos per conèixer el cost que comporta tornar l’escultura mar endins. Caldrà, però, estudiar diferents materials per fer-ho possible ja que, segons ha insistit l’alcalde, Eduard Rovira, en declaracions a ‘Carrer Major’ “col·locar una escultura del mateix material al mateix lloc és tornar-li a donar vint anys de vida”.

L’escultura es va desmuntar a mitjans del passat mes de juny a causa del seu estat de deteriorament, que s’havia agreujat notablement en els darrers mesos i que comportava un perill per les persones que s’hi apropaven.

Un risc que també s’observa en el bloc de formigó, i sobre el qual el consistori torrenc ja n’ha previst la restauració. El projecte en aquest cas compta amb una partida de 70.000 euros dins del pressupost d’inversions per aquest 2019.
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla