Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
18 de març del 2019
La 38a Festa de l’Olla d’Altafulla serveix prop de 200 racions al parc del Comunidor
La jornada d’aquest diumenge ha estat acompanyada de la Bicicletada Popular i de la plantada de quatre alzines al parc del Clot de Torrell en el que també ha esdevingut el Dia de l’Arbre
Una trentena de persones han agafat la bicicleta i han sortit de les Eres aquest diumenge pels volts de les 10 del matí, acompanyades de la Policia Local, per completar un circuit urbà amb parada al passeig de Botigues de Mar, que ha culminat al parc del carrer Clot de Torrell, on s’ubica l’escultura al·legòrica a la Senyera del veí Josep Maria Roca.

L’expedició ha estat encapçalada per diferents membres de la secció infantil de la Penya Ciclista d’Altafulla, que un any més s’han sumat a la celebració. Tot i la coincidència d’agenda amb altres actes, la participació ha estat prou elevada i el balanç que n’ha fet la regidora de Cultura i Festes, Montse Castellarnau, ha estat molt positiu.

En aquesta edició del Dia de l’Arbre, que enguany ha comptat amb la col·laboració de Garden Gaià – Grup La Rasa, el consistori ha optat per complementar amb quatre alzines més el parc del Clot de Torrell, i d’aquesta manera sumar un total de sis exemplars d’aquest tipus d’arbre, autòcton de la Mediterrània. El responsable de l’empresa de jardineria, Joan Maria Vidal, ha explicat el perquè s’ha optat per aquesta espècie.

Després d’un pica-pica per anar obrint boca, la celebració s’ha traslladat al parc del Comunidor, on s’han servit prop de 200 racions de l’olla. La Brigada Municipal ha estat de nou l’encarregada d’elaborar l’àpat. Primer, sofregint la carn i les verdures; després, bullint la patata; i afegint-li el toc final de la salsa de romesco. S’han fet servir 17 pollastres, 17 conills, 15 quilos de costella, 20 llonganisses, 50 kg de patata, i 25 kg de cigrons.

Els preparatius han tornat a comptar també amb la col·laboració inestimable de l’Ateneu de Dones d’Altafulla, qui s’ha encarregat de posar a punt les verdures, d’elaborar el secret del plat altafullenc -el romesco-, i de culminar el dinar amb el rom cremat.
Un plat que agrada no només als d’Altafulla, sinó també als que ho proven per primera vegada i venen de fora.

La tradició es remunta a l’època de l’alcalde Pijuan, ara fa 38 anys. La primera edició de la iniciativa es va celebrar a la urbanització de Brises del Mar, i l’any següent ja es va traslladar al parc del Comunidor, on s’ha mantingut fins a dia d’avui.

Enguany, un dels protagonistes d’aquesta 38a edició de la Festa de l’Olla ha estat el grup de joves MENA que, com ja fan en altres esdeveniments del municipi, han col·laborat també en les tasques de cuina i repartiment de l’olla, i a més, un cop tots dinats, han convidat a ballar al públic i a compartir danses del seu país.
La regidora Montse Castellarnau ha celebrat aquesta col·laboració i aquesta voluntat dels joves de “ser un més del poble”. N’ha destacat un “esforç d’integració espectacular a la cultura i tradicions del municipi”.

La cita d’aquest diumenge ha esdevingut la prèvia de la celebració de la Setmana Santa al municipi.
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Joan Maria Vidal, responsable del Grup La Rasa
Comensals
Social
Et recomanem
Teatre: Embolica que fa fort
28 d'abril a les 18h al casal La Violeta
A càrrec de Teatre Social +Gran de la gent gran d'Altafulla
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla