Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 de maig del 2019
26M / Alternativa Altafulla es compromet a dotar dels recursos necessaris els centres educatius que són competència de l’Ajuntament
Una altra de les propostes en matèria d’educació és la creació dels ‘Premis Altafulla’ de recerca, adreçats als alumnes de l’Institut
Dotar els centres educatius públics que són competència de l’Ajuntament dels recursos necessaris perquè funcionin en les millors condicions possibles és un dels objectius que persegueix Alternativa Altafulla en l’àrea de l’ensenyament. L’alcaldable, Fèlix Alonso, insisteix en “no enganyar la gent” i, malgrat reconèixer que el consistori no té competències en aquest àmbit, assegura que sí que pot “vetllar per mantenir-ne la qualitat i perquè tots estiguin a un mateix nivell”. El cap de llista posa com a exemple el gimnàs que s’està construint a l’escola La Portalada i que es preveu que estigui enllestit pel curs vinent. Alonso en destaca “l’esforç que es fa des del consistori perquè els infants puguin gaudir d’unes instal·lacions magnífiques”.

Una altra de les propostes que presenta la formació en matèria d’educació és la creació dels ‘Premis Altafulla’ de recerca, adreçats als alumnes de l’Institut. La idea és donar suport a aquests treballs de recerca que prenen Altafulla com a referència i com a eix vertebrador de les seves investigacions. La iniciativa pretén reconèixer el millor treball, i posar en pràctica tots aquells altres projectes que siguin aplicables. Fèlix Alonso destaca que aquests guardons volen ser “el reconeixement a la tasca de la gent jove”.

“Entrar el feminisme a les aules” és una altra de les mesures que proposa el programa en l’àrea d’ensenyament. La formació vol estendre a les escoles les accions socioeducatives i comunitàries que l’Ajuntament impulsa a l’Institut per fomentar la coresponsabilitat dels homes en la cura de la família.

Promoure el joc no sexista és una altra de les propostes que inclou en aquest mateix àmbit d’actuació. Fèlix Alonso parla de patis sense segregació de sexes, menjadors escolars amb monitoratge amb formació feminista, i activitats extraescolars que no reprodueixin estereotips masclistes.

La promoció de programes relacionats amb la igualtat, la prevenció de la violència masclista, i la promoció de canvis culturals en les relacions de gènere i els rols socials, és una altra de les propostes que AA dirigeix a la comunitat educativa.
Fèlix Alonso, alcaldable d'AA
Fèlix Alonso, alcaldable d'AA
Fèlix Alonso, alcaldable d'AA
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla