Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 de maig del 2019
26M / La CUP Altafulla proposa la creació d’un Institut Municipal d’Habitatge
La formació també pretén impulsar una borsa i un parc d’habitatge de lloguer social
La creació d’un Institut Municipal d’Habitatge és una de les propostes estrella de la CUP Altafulla en aquesta àrea. Serà la institució que s’encarregarà de gestionar el parc d’habitatge de lloguer social, que la formació pretén impulsar per donar resposta a les necessitats residencials de la població. La intenció és que aquesta plataforma no només doni resposta a les famílies i les persones necessitades, sinó que també ofereixi els seus serveis a la gent gran, als joves, i a les famílies monoparentals.

Crear una borsa d’habitatge de lloguer per regular el preu de l’habitatge, que, segons apunta, “ara mateix està pels núvols”, és una altra de les mesures que vol dur a terme. D’aquesta manera, assegura que “els propietaris tindran garantit el pagament del lloguer”.

La formació també buscarà la implicació de les cooperatives en les diferents modalitats de cessió d’ús, de dret de superfície, de masoveria urbana, o de cases antigues abandonades.

Per impulsar totes aquestes mesures, la CUP Altafulla preveu realitzar un cens d’habitatges buits previ, i estudiar les situacions d’emergència existents al municipi. En aquest darrer cas, la seva proposta passa per “expropiar els habitatges que estan abandonats des de fa més de dos anys, d’acord amb la llei que va aprovar el Parlament de Catalunya l’any 2016, i incloure’ls al parc de lloguer social”.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla