Notícies
11 de juny del 2019
La Sínia d’Altafulla, en contra de la instal·lació del nou parc aquàtic de la platja de Tamarit
L’entitat ha sol·licitat al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat l’aturada del projecte i una avaluació d’impacte ambiental
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla ha posat el crit al cel després de conèixer la imminent instal·lació d’una plataforma aquàtica a la platja de Tamarit. Diversos mitjans de comunicació de la comarca feien pública la immediata arribada del nou parc al nostre territori ara fa uns dies. Una obertura que a l’entitat mediambiental li havia “passat per alt”. El fet que el projecte hagi estat inclòs dins del pla d’usos de platges es tradueix en una manca d’avaluació de l’impacte ambiental i en l’absència de consens amb les entitats i els actors implicats de la zona.

Una situació que el coordinador de l’entitat, Hèctor Hernàndez, “no entén”, i sobre la qual espera una “rectificació”.

Malgrat aquestes carències, la plataforma s’obrirà al públic aquest mateix dissabte 15 de juny, segons publica el Diari de Tarragona. El rotatiu explica que el Tamarit Beach Resort disposa de tots els permisos necessaris per posar en marxa el que espera que sigui un atractiu extra pels visitants, i que es converteixi en el parc aquàtic inflable més gran de la Costa Daurada. Oferirà 1.000m2 d’illes interconnectades amb aforament per a 70 persones. La nova atracció restarà oberta al públic tot l’estiu, de 10 del matí a 7 de la tarda, fins el 15 de setembre.

A falta de només quatre dies per a la seva obertura, l’Associació Mediambiental La Sínia està disposada a fer el que calgui per aturar-ne la instal·lació. L’entitat rebutja rotundament un projecte que assegura que pot suposar “un impacte molt negatiu en la fauna i la flora de la zona”. Hèctor Hernàndez s’ha mostrat molt contundent als micròfons d’Altafulla Ràdio i ha apel•lat a la ubicació del parc –entre els espais naturals protegits de la platja de Tamarit-Punta de la Móra i la desembocadura del riu Gaià- i a una zona “molt castigada per l’impacte turístic” i amb una falta de control “clara”.

La urgència per aturar el projecte és màxima, i l’Associació Mediambiental La Sínia ja ha presentat un escrit al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per posar fre a la instal·lació, d’una banda; i de l’altra, realitzar-hi una avaluació d’impacte ambiental. L’entitat resta a l’expectativa de la resposta per part de l’administració, que espera que tingui en compte els “greuges” que suposa el projecte pel territori.

La Sínia no ha estat l’única que ha fet sentir la seva veu. El clam del territori durant les darreres hores ha estat més que evident. Tant és així, que la ciutadania ha impulsat una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org per aturar el projecte. A primera hora d’aquest dimarts, la petició ja comptava amb 1.400 adhesions.
Hèctor Hernàndez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Hèctor Hernàndez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Hèctor Hernàndez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla