Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 de juny del 2019
L’EINA, el PSC i Ara Altafulla oficialitzen el “compromís plural amb Altafulla” en el camí cap a un govern “republicà i del canvi”
La creació d’un Pla d’Acció Municipal conjunt, la confiança entre els socis, i la implicació dels membres en les seves regidories, són els tres principis bàsics del futur govern “realista, responsable, i progressista”
El “compromís plural amb Altafulla” és la base del pacte de govern pel mandat 2019-2023 que L’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA), el PSC, i Ara Altafulla han oficialitzat aquest dimarts a la tarda davant dels mitjans de comunicació. Una convocatòria massiva en què les tres formacions han signat el document que els compromet a construir un govern “republicà i del canvi”. Dos adjectius que han protagonitzat la campanya electoral al municipi i que s’han de materialitzar en els propers quatre anys. Aquesta, si més no, és la intenció del futur equip de govern.

El coalcaldable de L’EINA, Jordi Molinera, ha reconegut haver liderat aquest canvi “que Altafulla volia”, i celebra “poder-ho compartir amb socis i amics que han volgut assumir aquest repte”. Festeja i es mostra “molt feliç” de “compartir viatge amb gent molt implicada amb Altafulla”.

Quant al caràcter republicà de la nova coalició, ha apuntat que, més enllà dels paràmetres nacionals, fa referència a la “governança republicana”. “Aquella –ha afegit- que significa la democratització de la presa de decisions amb la ciutadania i no només des dels despatxos”.

Prioritzar el treball en equip és un altre dels compromisos que estableix el nou pacte de govern. Una mostra clara és la fórmula de la coalcaldia, que vol “posar en valor el lideratge compartit des d’una visió paritària”. Molinera ha destacat que es tracta del “primer govern d’Altafulla amb majoria de dones”, amb quatre regidores i tres regidors.

La participació i la transparència seran altres dels pilars d’aquest canvi, així com també ho serà un “nou tarannà” a l’hora de governar.

La coalcaldable de L’EINA, Alba Muntadas, ha explicat que l’acord de govern pel mandat 2019-2023 es basa en tres principis: la creació d’un Pla d’Acció Municipal (PAM) conjunt que tingui com a principals eixos les polítiques socials, la participació ciutadana i l’objectiu de donar més vida al poble des de diferents àmbits d’actuació política; la confiança, bona entesa, i complicitat entre els socis del govern; i la implicació dels diferents membres en les seves regidories per assolir els objectius establerts.

Del compromís plural amb Altafulla i del treball en equip també n’ha parlat la cap de llista del PSC, Inma Morales. S’ha mostrat “molt agraïda” de formar part del nou govern, des del qual espera treballar en els punts del seu programa durant els propers quatre anys.

Natalia Sanz, cap de llista d’Ara Altafulla, també ha agraït la confiança de L’EINA per entrar al nou govern. Ha destacat el caràcter “municipalista” del nou pacte, i el tarannà “dialogant” i les “ganes de fer feina” de les persones que en formen part.

Més enllà d’aquesta voluntat de canvi al govern d’Altafulla, per L’EINA, els resultats del 26 de maig també van deixar un escenari “clar” en clau nacional, en què el suport electoral de les forces independentistes -L'EINA, Junts per Altafulla i la CUP- sumen el 52,09% dels vots. Insisteix que “la ciutadania d'Altafulla ha definit clarament el posicionament altafullenc respecte la qüestió nacional: que Catalunya esdevingui democràticament un Estat en forma de República”.

A partir d’aquí, ha recordat que “això no és el Parlament de Catalunya, ni el Congrés Espanyol, ni el Parlament Europeu. Això és l’Ajuntament d’Altafulla i anem a parlar d’Altafulla”. Tot i això, la formació independentista ha avançat que la simbologia i la fesomia de la façana de l’Ajuntament canviarà a partir d’aquest dissabte 15 de juny, jornada en què es preveu la investidura del nou equip de govern. Una de les primeres mesures que recull el pacte de govern és penjar la pancarta “Llibertat presos polítics” al balcó.


CARTIPÀS MUNICIPAL:

Coalcaldia: Serveis Municipals, Civisme i Seguretat.

Jordi Molinera i Poblet: Acció Social, Treball, Joventut i Participació Ciutadana.

Alba Muntadas i Olivé: Urbanisme i Obres Públiques, Medi Ambient i Polítiques de Gènere.

Dani Franquès i Marsal: Hisenda i Transparència, Comunicació, Administració electrònica i general.

Inma Morales i Navarro: Via Pública i Mobilitat, Gent Gran i Protecció Animal.

Gemma Maymó i Masip: Cultura, Educació i Salut.

Àlex Cañas i Torres: Habitatge, Esports i Festes.

Nàtalia Sanz i Pijuan: Comerç, Turisme i Emprenedoria.JUNTA DE GOVERN LOCAL:

Alcalde: Jordi Molinera i Poblet (L’EINA)

1a Tinent: Alba Muntadas i Olivé L’EINA)

2n Tinent: Dani Franquès i Marsal (L’EINA)

3a Tinent: Inma Morales i Navarro (PSC)Les tres formacions han coincidit en què aquest 11 de juny ha estat un dia “molt feliç”. Jordi Molinera ha celebrat que “després de tres anys i mig batallant des de l’oposició amb propostes constructives, assolim l’objectiu d’encapçalar un govern realista, responsable, i progressista”.
Jordi Molinera, coalcaldable de L'EINA
Inma Morales, cap de llista del PSC Altafulla
Natalia Sanz, cap de llista d'Ara Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades