Notícies
Foto: Associació de Veïns Brises del Mar
12 de juny del 2019
L’assemblea dels veïns de Brises del Mar decidirà si accepta les noves indicacions d’Interior pel tall de carretera de divendres
El departament proposa aturar la circulació a la rotonda únicament de 18h a 19h i en intervals de 15 minuts
La carretera N-340 ha registrat retencions de fins a 6 quilòmetres en el tram entre Altafulla i Torredembarra, aquest dilluns en sentit nord. Els problemes de circulació han coincidit amb l’operació tornada del pont de la Pasqua Granada, i s’han produït just després de la primera jornada de protestes a la rotonda que connecta l’AP-7, l’N-340 i la T-214, d’entrada a Torredembarra.

Centenars de veïns s’hi van concentrar el passat divendres per “dir prou” a la situació de “bloqueig” que pateixen molts dels veïns del Baix Gaià que hi transiten diàriament, per denunciar la “manca de seguretat” a la via, i per reclamar-ne la retirada dels ‘new jerseys’ i la reobertura. Foment va col·locar-hi les tanques ara fa tot just un any per evitar la saturació de camions que accedeixen a l’AP-7 arran del desviament obligatori. L’escapçament, però, fa que els vehicles que venen de l’autopista i volen entrar a Torredembarra o incorporar-se a l’N-340 en sentit nord hagin de desviar-se uns dos quilòmetres.

Uns dels principals afectats per la mesura són els veïns de la urbanització Brises del Mar d’Altafulla. El president de l’associació de veïns, Jose Ángel Medina, ha tornat a denunciar una situació que consideren “insostenible”.

Tot i que valora positivament la convocatòria del passat divendres, reconeix que esperaven més participació. Els dies 14 i 21 de juny hi ha nous talls programats, que probablement es veuran afectats per les noves directrius d’Interior. Jose Ángel Medina ha explicat que el departament ha variat les indicacions per la protesta d’aquest divendres, que ara passen per tallar el trànsit únicament de 6 a 7 de la tarda, i en intervals de 15 minuts. Aquesta tarda, l’assemblea de l’entitat ha de decidir si accepta aquestes noves condicions.

Aquesta no és l’única iniciativa que emprendrà l’entitat. També proposa no pagar el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) fins que les seves demandes tinguin resposta, així com sol·licitar que construeixin una rotonda a l’entrada de la urbanització.

També han iniciat una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma Change.org, que a primera hora d’aquest dimecres al matí ja superava les 2.522 adhesions.
Jose Ángel Medina, president de l'AAVV Brises del Mar
Jose Ángel Medina, president de l'AAVV Brises del Mar
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla