Notícies
Foto: L'EINA
13 de juny del 2019
L’EINA fa públiques les negociacions entre partits per formar govern
La formació independentista vol posar “llums i taquígraf” a l’evolució dels possibles escenaris que van deixar sobre la taula els resultats del 26 de maig
L’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA) explicarà públicament aquest dijous el dia a dia de les negociacions entre partits per conformar el nou govern de l’Ajuntament d’Altafulla. A les 7 de la tarda al Centre d’Entitats, ha convocat la ciutadania a un acte on vol fer públiques les converses que les diverses comissions negociadores han mantingut al llarg de les dues darreres setmanes amb els responsables de les diferents formacions polítiques amb representació al plenari municipal. Segons ha avançat, “una mostra de transparència del que serà el nou model republicà i del canvi”.

El coalcaldable, Jordi Molinera, ha reconegut que els resultats del 26 de maig van deixar diverses propostes de govern sobre la taula. De fet, ha assegurat que la intenció inicial de L’EINA era formar “un govern de 9”, i és per aquest motiu que es van reunir amb totes les formacions, fins i tot amb Alternativa Altafulla (AA), amb qui, tot i les diferències evidents, les relacions han estat “cordials”. També ho han estat, segons Molinera, amb el PSC i amb Ara Altafulla. En aquest cas, ha parlat de negociació “amable, tranquil·la, simpàtica, agradable, i molt pautada”, que ha desencadenat en un acord “molt fàcil”.

No pensa el mateix, però, de les maneres de negociar de Junts per Altafulla, respecte les quals reconeix sentir-se “enutjat”, donat que “moltes vegades han estat sobre amenaces”. Ha destacat com a “element clau que ha fet decantar l’aliança” l’advertència – per L’EINA “amenaça”- que el dimecres 5 de juny a les 11 i 5 minuts del matí els feia arribar Junts per Altafulla i que “obria la porta a l’alcaldia d’AA de manera molt clara”.

Davant d’aquest advertiment, Molinera ha insistit que “la nostra obligació com a força majoritària al ple era garantir el govern republicà i del canvi que Altafulla va votar el 26 de maig”.

Hèctor López Bofill ha desmentit aquesta acusació “d’amenaça”. El cap de llista de Junts per Altafulla ha definit el missatge al qual es refereix Molinera com “un intercanvi d’opinions en un context de negociació política”. En aquest sentit, ha lamentat la “poca confiança” que revela fer públiques aquestes converses internes. Ha apuntat, a més, que L’EINA havia “traït” prèviament les negociacions que duien a terme ja que assegura que el dimecres estaven a punt de tancar l’acord amb el PSC i ja ho havien fet amb Ara Altafulla.

Tot i aquestes discrepàncies en el marc de les negociacions per conformar el nou govern d’Altafulla, L’EINA continua mostrant la “mà estesa” tant a Junts per Altafulla com a AA, qui ja ha rebutjat la proposta de la formació independentista d’entrar a formar part dins de la Junta de Govern “per coherència”.

En el cas de Junts, però, esperen rebre explicacions sobre el que van entendre com una “claríssima amenaça”. Hèctor López Bofill ja ha avançat que “és L’EINA qui ha d’argumentar el perquè ha pactat amb el 155”.
Jordi Molinera, coalcaldable de L'EINA
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla