Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 de juny del 2019
Jordi Molinera i Alba Muntadas, coalcaldes d’Altafulla
La sessió d’investidura d’aquest dissabte 15 de juny també ha servit per constituir la corporació municipal pel proper mandat 2019-2023, que s’amplia d’11 a 13 representants
Jordi Molinera Poblet és el nou alcalde d’Altafulla. El ple de l’Ajuntament l’ha investit en el càrrec amb els 5 vots a favor de la formació que encapçala, l’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA), el vot del PSC, i el d’Ara Altafulla. Els vots dels 4 regidors d’Alternativa Altafulla han estat per l’altra candidata, Montse Castellarnau, i els dels 2 regidors de Junts per Altafulla han estat en blanc.

El nou alcalde, Jordi Molinera, ha demanat a la seva companya Alba Muntadas compartir el càrrec en la fórmula de la coalcaldia que han proclamat al llarg de tota la campanya electoral.
Molinera i Muntadas han assegurat que comença el govern “republicà i del canvi”. Un lideratge “compartit i paritari”, basat en “el treball en equip, la igualtat, la transparència, i la participació”.

La sessió d’aquest dissabte al matí també ha servit per constituir la corporació municipal per al proper mandat 2019-2023, que s’amplia d’11 a 13 representants.

Han promès el càrrec les regidores Inmaculada Morales (PSC), Natalia Sanz (Ara Altafulla); i l’han promès per imperatiu legal els regidors de L’EINA: Jordi Molinera, Alba Muntadas, Dani Franquès, Gemma Maymó, i Àlex Cañas; el d’AA: Montse Castellarnau, Marisa Méndez-Vigo, Jaume Sànchez, i Francesc Farré,; i els de Junts per Altafulla: Hèctor López Bofill, i Xavier Rofas.

Els coalcaldes han fet entrega dels pins institucionals als regidors i regidores novells. Dues de les que s’estrenen són Inma Morales, del PSC, i Natalia Sanz, d’Ara Altafulla. La líder socialista, que s’encarregarà de la regidoria de Via Pública, s’ha mostrat molt satisfeta del compromís plural per Altafulla i de les àrees que assumeix a través d’un pla integral pel municipi.

Pel que fa a Sanz, la nova edil de Turisme i Comerç s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta nova etapa que portarà un canvi en la gestió municipal amb “un relleu generacional per treballar en la confiança, el compromís, la participació, i la pluralitat”.

Per la seva part, la líder de l’oposició, Montse Castellarnau, ha agraït el suport de la ciutadania que ha valorat més la feina que ha fet Alternativa Altafulla en els últims vuit anys, i també ha agraït la tasca de Fèlix Alonso al capdavant de la formació. Tanmateix, ha reconegut que la situació actual de la política els ha anat en contra, juntament amb altres qüestions pròpies que han de corregir amb humilitat i coherència.

Quant a Héctor López Bofill, regidor de Junts per Altafulla, que també estarà a l’oposició juntament amb Xavier Rofas, es lamenta per no haver tancat amb l’EINA un pacte de país i progrés pel bon govern d’Altafulla. En aquest sentit, ha posat sobre la taula el desinterès d’Ara Altafulla pel que fa a l’independentisme, la qual cosa ha titllat de “profunda contradicció”.

Bofill deixa la porta oberta a la recuperació del pacte natural entre l’EINA i Junts per Altafulla. El seu vot en blanc en les votacions per dur a terme la sessió d’investidura és una mostra de “bona voluntat”, i ha aclarit a la ciutadania que és possible un altre camí.

Els nous representants municipals han festejat les seves noves responsabilitats amb un pica-pica a la plaça del Pou. Abans, els regidors de L’EINA han penjat al balcó de l’Ajuntament un llaç groc i la tan reivindicada pancarta ‘Llibertat Presos Polítics!’. També han substituït la bandera espanyola per la d’Altafulla.
Jordi Molinera i Alba Muntadas, coalcaldes d'Altafulla
Inma Morales, regidora del PSC, i Natalia Sanz, regidora d'Ara Altafulla
Montse Castellarnau, regidora d'Alternativa Altafulla, i Héctor López Bofill, regidor de Junts per Altafulla
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla