Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
18 de juny del 2019
Jordi Molinera i Alba Muntadas: “Estem molt satisfets de la confiança rebuda i de l’encàrrec de la ciutadania de liderar de manera compartida el govern d’Altafulla”
“Posar en pràctica tot allò que demanàvem des de l’oposició per fer d’Altafulla un poble més viu, en què la gent hi participi i se senti seu” és un dels principals reptes dels nous coalcaldes
Els nous regidors i regidores han viscut hores molt intenses aquest dilluns a l’Ajuntament d’Altafulla. El dissabte prometien el càrrec en el ple d’investidura i es comprometien a treballar pel poble des del primer dia. Ja han pres possessió dels seus despatxos, s’han reunit amb tècnics de diverses àrees, i han començat a posar fil a l’agulla en les seves respectives àrees.

Els nous coalcaldes, Jordi Molinera i Alba Muntadas, també han posat en marxa la maquinària. En la primera entrevista concedida a Altafulla Ràdio, Molinera ha avançat que “després d’uns mesos en stand by, cal començar a prendre les decisions més urgents”. Ho fan “molt satisfets de la confiança rebuda i de l’encàrrec de la ciutadania de liderar de manera compartida el govern d’Altafulla”.

Muntadas ha presentat com un dels grans reptes del mandat “posar en pràctica tot allò que demanàvem des de l’oposició per fer d’Altafulla un poble més viu, en què la gent hi participi i se senti seu”.

Molinera i Muntadas encapçalen “un equip de set altafullencs i altafullenques de majoria femenina, que, més enllà de les possibles diferències polítiques, tenen un compromís molt gran i plena implicació amb Altafulla”.

Ara per ara, els coalcaldes no es plantegen si aquest ha de ser o no el pacte “definitiu”. Molinera ha apuntat que “quatre anys són molt llargs, i a dia 1 és difícil dir res”. Sigui com sigui que evolucioni la situació política, el que sí que tenen clar és la voluntat d’implicar l’oposició i la ciutadania. Molinera ha parlat de “fer-los copartícips de les decisions perquè siguin més consensuades i, conseqüentment, més duradores”.

El coalcalde deixa la porta oberta a seguir parlant sobre el paper que tenen Alternativa Altafulla (AA) i Junts per Altafulla, que reconeix que són “part molt important del municipi”. El seu objectiu passa per “la participació de totes les forces polítiques sense exclusió”, i estan disposats a treballar el que calgui perquè aquest diàleg i aquest consens hi siguin.

El nou equip de govern disposa d’un mes per definir en sessió plenària el cartipàs municipal per als propers quatre anys. Un ple que es preveu que se celebri a finals d’aquest mes de juny o principis de juliol, i que donarà el vistiplau definitiu a la delegació de competències que té lloc aquest mateix dimecres. Entre les principals novetats del nou mandat en destaquen la fórmula de la coalcaldia, i la creació de les regidories d’Habitatge, de Treball, d’Emprenedoria, i de Protecció Animal.

D’entre els projectes que van generar més discrepàncies amb l’anterior equip de govern i també durant la campanya electoral es troba la remodelació del Casal La Violeta. L’actual govern manté ferma la defensa d’un espai polivalent amb cadires mòbils. Els nous representants municipals fan la primera visita d’obres aquest dimarts amb la voluntat d’iniciar la modificació d’un projecte que lamenten que “va tirar endavant de manera unilateral i sense cap tipus de consens”. Alhora defensen un gimnàs de l’escola La Portalada d’ús “estrictament educatiu”.

Les taxes a les entitats ha estat un altre dels punts de divergència. El nou equip de govern ja ha començat a parlar amb el tresorer per definir la manera de redactar les noves condicions “dins del marc de la legalitat”, però amb fórmules que no suposin un “sobrecost” per les entitats.

La centralitat de la Biblioteca és una altra de les apostes del nou equip de govern. Dins d’aquest mandat es perfila un nou canvi d’ubicació de l’equipament, emmarcat dins del que volen que esdevingui el nou epicentre cultural del municipi, i que també ha d’incloure l’arxiu i una sala d’exposicions i d’actes, entre d’altres.

En matèria de neteja, volen explorar altres vies més enllà del servei mancomunat de recollida que ofereix el Consell Comarcal del Tarragonès, i que porta encallat més de quatre anys. Aquest mateix dilluns ja han definit els reforços pels mesos d’estiu al Barri Marítim i a la platja. En aquest darrer cas, han avançat que estudiaran la possibilitat de fer la neteja de manera manual, sense maquinària. També sol·licitaran un estudi per conèixer la viabilitat del sistema porta a porta en el conjunt de la vila.

En matèria de mobilitat, també valoren la possibilitat d’obrir el carrer Lluís Companys per millorar la fluïdesa del trànsit cap a Baix a Mar.

Ja han avançat que “no donarem solucions ni ràpides ni màgiques”, però han assegurat que “la feina, la implicació i l’esforç per donar resposta a mig termini dins d’aquest mandat no hi faltaran”.
Alba Muntadas, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla