Notícies
Foto: Tamarit Beach Resort
19 de juny del 2019
L'Ajuntament de Tarragona no autoritzarà la instal·lació d'un parc aquàtic a la platja de Tamarit
El consistori apel·la a la voluntat de preservar el caràcter natural de l’espai, i als problemes de mobilitat que podia comportar el projecte
Els rumors sobre la possible aturada del projecte de parc aquàtic a la platja de Tamarit s’han acabat confirmant. Tot i que la instal·lació comptava amb l’aprovació de la Generalitat de Catalunya, la proposta no podia tirar endavant sense el permís de l’Ajuntament de Tarragona. Un vistiplau que finalment ha negat el regidor de Domini Públic, Xavier Puig, aquest dimarts a través d’un comunicat.

Després d’avaluar el projecte, el consistori tarragoní ha decidit desestimar-lo amb la voluntat de “preservar el caràcter de platja natural de Tamarit i el valor paisatgístic de la desembocadura del Gaià”. L’Ajuntament també ha tingut en compte a l’hora de prendre la decisió els problemes de mobilitat que podria comportar una plataforma de les característiques que s’hi volia instal·lar.

L’atracció havia estat impulsada pel Tamarit Beach Resort. La seva voluntat era oferir un atractiu més als seus clients, així com als visitants de la zona. Lluny de voler crear cap conflicte ni de massificar l’espai, els seus responsables han lamentat les molèsties ocasionades, també a través d’un comunicat. En l’escrit, han volgut aclarir que la plataforma comptava amb ancoratges ecològics que eviten qualsevol afectació a la flora i la fauna marines; i que venia precedida d’un estudi que tenia en compte l’espai natural.

El projecte, de 1.000m2 de superfície, havia estat inclòs dins del pla d’usos de platges. Un fet que havia permès que tirés endavant sense l’avaluació de l’impacte ambiental pertinent ni el consens de les entitats i els actors implicats de la zona.

De fet, el clam popular en contra de la instal·lació d’aquesta plataforma aquàtica s’ha fet sentir amb força al llarg d’aquests darrers dies, i la ciutadania ha recollit més de 2.500 signatures a través del portal web change.org per aturar-ne l’obertura.

L’Associació Mediambiental La Sínia és una de les principals entitats que ha recollit la demanda de totes aquestes persones, i ha deixat ben clara la seva postura a l’Ajuntament de Tarragona, que ha acabat negant-ne el permís.
Social
Et recomanem
6è Festival Divines: lletres, música i vi
30 de setembre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Descobreix l’entorn natural: itinerari pels arbres d’interès
1 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i inscripcions al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia
Programació a la sala La Violeta
Octubre: Maria Arnal i Marcel Bagés + Ovelles
Entrades: lavioleta.sacatuentrada.es
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla