Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
05 d'agost del 2019
Brises del Mar recupera la seva Festa Major després de deu anys sense organitzar-se
Se celebraran aquest pròxim cap de setmana 9 i 10 d’agost amb un ampli ventall d’activitats per a tots els públics
L’Associació de Veïns de la urbanització de Brises del Mar i la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Altafulla han recuperat aquest any les festes d’estiu d’aquest barri. Ara farà deu anys, l’agost de 2009, de les últimes festes d’aquest nucli urbà, situat al nord del municipi i que té una població d’uns 200 veïns i veïnes.

El programa de festes inclou una vintena d’activitats amb tallers infantils, ioga, zumba, treballs manuals, gimcana, curses, guerra de l’aigua, festa de l’escuma, discoteca mòbil, entre altres propostes, pensades per a tots els públics.

Un dels actes que destaquen per la seva originalitat és el concurs de menjar dònuts, que tindrà lloc aquest divendres 9, a dos quarts de 6 de la tarda , a la zona de petanca i a la pista de futbol. D’altra banda, un dels altres actes que llavors reunia més participants era el sopar popular que se celebrarà també aquest dissabte 10, a partir de les 10 de la nit, a la plaça de la Mimosa. El preu del tiquet és de 6 €, i es pot adquirir prèviament a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, Via Augusta, 34.

Beatriz Fuentes, veïna de Brises del Mar, és una de les responsables que ha fet possible que el barri hagi recuperat la seva Festa Major, tot i que reconeix que quan va proposar-ho “pensava que no s’acabaria duent a terme” per la manca d’ànims de la gent. De fet, assegura que ha succeït tot el contrari, que els veïns estan força engrescats i que el programa té el suport de molts col·laboradors.

El fet que Brises del Mar tingui la seva pròpia festa és especialment important per aquells veïns que són de fora i només resideixen al barri els caps de setmana o a l’estiu perquè “no estan tan integrats al municipi” com els 200 veïns que sí que hi conviuen tot l’any, assegura Fuentes. El fet de no haver d’agafar el cotxe per celebrar uns dies de festa fa que aquestes persones estiguin il·lusionades i més a gust, sentencia.

El regidor de Festes a l’Ajuntament d’Altafulla, Àlex Cañas, s’ha mostrat molt content perquè l’Associació de veïns de Brises del Mar li haguéssin traslladat la proposta per recuperar la seva Festa Major després de deu anys. L’edil ha remarcat que els pressupostos ja estaven tancats, però que amb tot, han treballat conjuntament per fer-la realitat.

Des de l’AVV de Brises del Mar, han agraït a l’Ajuntament d’Altafulla “la seva participació i les seves aportacions, particularment als coalcaldes Jordi Molinera i Alba Muntadas i al seu regidor de Festes, Àlex Cañas”.

Les festes començaran aquest divendres dia 9, a partir de les 5 de la tarda, amb el concurs de dibuix infantil, amb les categories de fins a 5 anys, de 6 a 8 anys, i de 9 a 14 anys.
Beatriz Fuentes, de l'Associació de Veïns de Brises de Mar
Beatriz Fuentes, de l'Associació de Veïns de Brises de Mar
Àlex Cañas, regidor de Festes
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla