Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 d'agost del 2019
L’artesania s’apodera d’Altafulla amb 120 parades i moltes activitats des d’aquest dijous i fins diumenge
La recuperació de l’antic ofici de llauner deu anys després i l’exposició de carruatges restaurats i que es mantenen de forma original són algunes de les novetats de la 22a edició
La XXII Fira d’Artesans dona el tret de sortida aquest dijous 15 d’agost, a les 6 de la tarda, amb el passeig de les autoritats locals pel recinte firal on hi haurà exposades les 120 parades d’artesania que enguany formaran part de l’esdeveniment fins al diumenge 18 d’agost.

El col·lectiu d’Artesans afronta els últims preparatius “amb l’estrès de les últimes 24 hores” que és habitual cada any, com ha reconegut el seu coordinador, Diego Spano, als micròfons d’Altafulla Ràdio. Tanmateix assegura que “tot està en marxa” i que només queda esperar un gran cap de setmana a la vila.

Una de les novetats d’aquesta edició és la recuperació de l’antic ofici de llauner, que torna a la vila deu anys després de la seva darrera aparició. Aquesta s’afegeix a l’àmplia gamma de parades amb gent didàctica que treballa la fusta o el vidre, entre altres, amb exigència, però sobretot, amb l’alegria que els produeix la curiositat dels visitants.

L’altra novetat, que pràcticament és una sorpresa i que Altafulla Ràdio ha pogut confirmar a les últimes hores, és l’exposició de carruatges que hi haurà al voltant de la rotonda del Castell. El visitant trobarà una sèrie de vehicles que s’han recuperat i restaurat, i que es mantenen en la seva forma original. El coordinador de la Fira d’Artesans, Diego Spano, ha assegurat que és “digne de veure”.

La 22a Fira d’Artesans compta amb un programa ple d’activitats que inclouen la zona d’artesania infantil, jocs, conta-contes, actuacions musicals, i la representació de la cultura popular del municipi com la tradicional cercavila amb els Gegants d’Altafulla i els Diables Petits, i que acabarà amb un espectacle de foc, entre moltes altres coses.

Com a novetat destacada, el Centre d’Estudis d’Altafulla comptarà amb un espai commemoratiu de l’obra de Martí Royo en el marc del programa del 70è naixement de l’artista altafullenc, considerat un dels ceramistes més rellevants del segle XX de Catalunya i l’Estat.

Des de l’organització es preveu l’assistència d’unes 40.000 persones al llarg de les quatre jornades de la mostra. Pel que fa a l’aparcament, es mantenen les 400 places d’estacionament a la zona, que estaran senyalitzades amb plànols, i la Policia Local facilitarà l’aparcament als visitants. El trenet turístic també servirà com a mitjà de transport per facilitar la mobilitat de les persones que visitin la fira.

Cal destacar també que el Museu Etnogràfic d’Altafulla estarà obert de 7 de la tarda a 10 de la nit i s’oferiran visites guiades per aquest espai identificat amb la vida rural i d’oficis antics del municipi.
Diego Spano, coordinador de la Fira d'Artesans
Diego Spano, coordinador de la Fira d'Artesans
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla