Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 d'agost del 2019
El Consell Comarcal del Tarragonès adjudica el nou servei de recollida d’escombraries a FCC Medioambiente S.A.
L’Ajuntament d’Altafulla estudiarà amb l’empresa la possibilitat d’ampliar la prestació amb un porta a porta a més zones del municipi i als comerços
El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) ja ha aprovat l’adjudicació del nou servei de recollida d’escombraries; és amb l’empresa FCC Medioambiente S.A. i per un preu de 4.697.026, 62 euros més IVA inclòs. D’aquesta manera, l’òrgan supramunicipal atorga als ajuntaments més recursos per mantenir nets els seus carrers sense preocupar-se per si un camió s’espatlla o un contenidor es fa malbé.

El nou servei de recollida beneficiarà, de moment, a 19 municipis de la comarca entre els quals hi ha Altafulla, que com la resta, pagarà en funció dels serveis que demani i rebi. Amb aquest mètode els pobles tindran un servei adaptat a les seves necessitats en funció del nombre d’habitants i l’època de l’any.

Els conductors dels camions d’escombraries utilitzaran un sistema robotitzat i semiautomàtic que els permetrà realitzar la gestió sense haver de baixar del vehicle, la qual cosa augmentarà la lleugeresa del servei. A més, aquests camions tindran diversos compartiments per dipositar les diferents fraccions de residus, i això farà possible que l’assistència es pugui dur a terme amb només dos vehicles.

Pel que fa a Altafulla, la voluntat del consistori és tractar amb l’empresa adjudicatària la possibilitat d’ampliar el porta a porta que es fa actualment a la Vila Closa en altres zones del municipi. Així ho ha assegurat la regidora de Serveis i coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, als micròfons d’aquesta casa, qui també ha explicat que els contenidors soterrats seran substituïts per contenidors mòbils. Aquests seran metàl·lics per evitar que es destrueixin en cas d’incendi.

El nou servei també oferirà la possibilitat de fer una recollida d’escombraries personalitzada als comerços del poble. A Altafulla de moment només es realitza amb el paper i cartró, però Muntadas explica que “s’estudiarà ampliar-la per recollir altres faccions, com l’orgànica”.
L’Ajuntament també tindrà a la seva disposició campanyes de conscienciació, amb les quals espera eradicar les conductes incíviques d’aquells veïns i veïnes que llancen les escombraries al voltant de les illes de contenidors, fins i tot aquelles que haurien de portar a una deixalleria.

La regidora de Serveis i coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, també ha remarcat el perquè la seva formació, l’EINA, va votar ‘no’ a aquest nou servei de recollida d’escombraries al Ple extraordinari i urgent que el Consell Comarcal del Tarragonès va realitzar el passat 8 d’agost. En aquest sentit, ha recordat que la formació també va votar en contra quan la proposta va sotmetre’s a votació en un Ple de l’anterior Govern d’Altafulla “perquè creiem que es podien haver explorat altres alternatives com el porta a porta”.

FCC Medioambiante S.A. té ara sis mesos per adequar les seves instal·lacions i posar a punt els contenidors i vehicles que utilitzarà per realitzar el servei de recollida d’escombraries en els municipis del Tarragonès, com a mínim, els pròxims deu anys. Durant aquest període es podran sumar al servei més pobles de la demarcació si així ho consideren.
Alba Muntadas, coalcalde d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcalde d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades