Notícies
Foto: Google
16 d'agost del 2019
Neix la plataforma ‘Protegim Altafulla i Tamarit’ impulsada pels veïns
Una de les primeres propostes que pretén dur a terme és sol·licitar una zona nudista a la desembocadura del riu Gaià, fet que ja ha generat controvèrsia entre el veïnat
Diversos veïns d’Altafulla i Tamarit han creat la plataforma ‘Protegim Altafulla i Tamarit’ (PAT), que pretén conscienciar als vilatans, i sobretot als turistes, de protegir encara més els espais naturals de la zona i que “són una vàlua molt important”, ha explicat una de les impulsores, Anni Norverto, en declaracions a aquesta casa.

La idea de crear la plataforma va sorgir arrel d’unes trobades que els veïns d’ambdós municipis van realitzar per recollir firmes en contra del parc aquàtic que fa uns mesos un càmping volia instal·lar a la platja de Tamarit. Norverto ha explicat que “som gent conscienciada amb el medi ambient i que ens hem adonat que podem fer molt més pel nostre entorn”.

L’altre objectiu que s’ha marcat la plataforma és habilitar una zona nudista per als banyistes a la desembocadura del riu Gaià. Tarragona té dues platges nudistes, però ambdues són de difícil accés, mentre que la de Tamarit seria una opció més factible pel seu entorn i accessibilitat per a les persones de mobilitat reduïda. Tanmateix, Anni Norverto ha assegurat que és un espai on els dos tipus de banyistes poden conviure perfectament.

La proposta compta amb el suport de diverses entitats naturalistes, com l’Hort de la Sínia o la Federació Naturista-Nudista de Catalunya, que el passat mes de juliol va fer una visita per comprovar que la zona complia els requisits per acollir banyistes sense banyador. Així ho ha confirmat el seu president, Segimon Rovira, als micròfons d’Altafulla Ràdio, qui també ha recordat les sancions econòmiques que imposa el consistori tarragoní a les persones que fan nudisme en platges que no han estat declarades amb aquesta finalitat

Pel contrari, altres veïns d’Altafulla i Tamarit es mostren en contra d’aquesta proposta, ja que asseguren que “famílies senceres amb gent gran i nens petits haurien de privar-se d’anar a la platja”. Així ho han fet saber en un comunicat que han fet arribar a aquesta casa, i en el qual també remarquen que “el riu Gaià és una de les zones preferides dels infants per la particularitat del lloc i els seus animals”.

La plataforma Protegim Altafulla i Tamarit i la Federació Naturista-Nudista de Catalunya es posaran en contacte amb l’Ajuntament de Tarragona per formalitzar la seva petició. Llavors serà el consistori tarragoní el que haurà de decidir si la desembocadura del Gaià es converteix o no en una zona nudista.
Anni Norverto, responsable plataforma Protegim Altafulla i Tamarit
Anni Norverto, responsable plataforma Protegim Altafulla i Tamarit
Segimon Rovira, president de la Federació Naturista-Nudista de Catalunya
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla