Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
16 d'agost del 2019
La XXII Fira d’Artesans d’Altafulla ha donat el tret de sortida amb 120 parades i diverses activitats
Fins el diumenge hi ha programat artesania infantil, jocs, conta-contes, actuacions musicals o la representació de la cultura popular del municipi amb la tradicional cercavila
La XXII Fira d’Artesans ha donat el tret de sortida aquest dijous a les 7 de la tarda amb el passeig de les autoritats locals pel recinte firal instal·lat a l’entorn del Castell dels Montserrat, i que romandrà obert fins el diumenge 18 d’agost. La coalcaldessa, Alba Muntadas, la regidora de Turisme, Natalia Sanz, i la tresorera del Col·lectiu d’Artesans, Sandra Magriñà, han conegut de primera mà les 120 parades de l’esdeveniment i els seus artesans.

Alba Muntadas ha remarcat que la Fira d’Artesans és una de les cites més importants de l’estiu a Altafulla perquè “omple el poble i fa venir molta gent”. Quant a la meteorologia, espera que la pluja no faci acte de presència i respecti les tres jornades que queden després d’haver superat la primera sense cap incidència d’aquest tipus.

Muntadas ha ressaltat l’artesania local amb l’espai commemoratiu de Martí Royo, “un dels amfitrions d’Altafulla”, que hi ha a la fira a càrrec del Centre d’Estudis i en el marc del programa del 70è aniversari del seu naixement.

En aquest sentit, també ha destacat els diversos artistes de la vila que tenen una parada al recinte firal o que mostren les seves obres a l’Exposició Col·lectiva del Cercle Artístic d’Altafulla, i que els visitants poden veure al Museu Etnogràfic de 7 de la tarda a dos quarts de 10 del vespre.

Per la seva part, Sandra Magriñà ha destacat els sis artesans d’ofici que es poden trobar entre les 120 parades de la Fira d’Artesans, una xifra que no sobrepassen per garantir la bona organització d’aquesta i la comoditat dels seus visitants.

Pel que fa a aquests artesans, ha reconegut que l’organització els demana que els enviïn fotos del que fan i del seu taller per evitar que ningú pugui venir a Altafulla amb articles de segona mà. Inclús els van a veure a altres fires per comprovar in situ el que fan i la seva manera de treballar.

La present edició compta amb un programa ple d’activitats que inclouen la zona d’artesania infantil, jocs, conta-contes, actuacions musicals amb Julivert, Maria Vidal i Bluebirds, i la representació de la cultura popular del municipi amb la tradicional cercavila amb els Gegants d’Altafulla i els Diables Petits, i que acabarà amb un espectacle de foc, entre moltes altres coses.
Alba Muntadas, coalcalde d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcalde d'Altafulla
Sandra Magriñà, responsable del Col·lectiu d'Artesans
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla