Notícies
Foto: ACN
28 d'agost del 2019
La DO Tarragona comença la verema amb previsió d’arribar als 12 milions de quilos
Els cellers s'han aliat per muntar una festa de la verema que durarà tres dies, del 27 al 29 de setembre
Els productors de raïm de la DO Tarragona han començat la verema amb previsió de collir 12 milions de quilos, un 10% més que l’any passat. Els primers en collir són viticultors de la Ribera d’Ebre, on hi fa més calor i d’aquí a uns dies ho faran els de les altres tres comarques que integren la DO -Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès, amb una quarantena de cellers. De les 4.300 hectàrees totals, un 25% són vinyes velles que s’han d’esporgar a mà.

Aquesta previsió de recollir 12 milions de quilos permetria omplir prop de 2 milions d’ampolles. Ens en dona més detalls Vicenç Ferré, president de la DO Tarragona.

Les darreres pluges afavoreixen el conreu després d’un estiu sec, que presenta un estat sanitari molt bo. Mocastell i chardonnay són les varietats més primerenques, si bé la més estesa i ancestral és el macabeu. Enguany, com a novetat, els cellers s'han aliat per muntar una festa de la verema amb múltiples activitats que durarà tres dies, del 27 al 29 de setembre.

La DO Tarragona la conformen més d’una quarantena de cellers. El gruix de la producció es fa a l’Alt Camp, seguit de la Ribera d’Ebre, el Tarragonès i el Baix Camp. Al Tarragonès, i més concretament, al Baix Gaià, hi trobem el Celler 9+ de la Nou de Gaià, i la Cooperativa de Salomó.

A la DO Tarragona s’hi cullen fins a quinze varietats de raïm. La principal és el macabeu, que concentra un 45% del que es genera. L’altre 55% està integrat per parellada, moscatell i ull de llebre, principalment, i també hi ha varietats estrangeres com el chardonnay, el syrah i el cabernet. Segons el president, Vicenç Ferré, les que resisteixen millor les condicions climàtiques són les varietats locals.

Dels dos milions d’ampolles que s’elaboren, el 75% es queda a Catalunya i unes 500.000 s’exporten a Europa, els Estats Units i la Xina. Des de la DO Tarragona aposten per “conquerir primer el territori, i a poc a poc anar creixent”.
Vicenç Ferrer, president de la DO Tarragona
Vicenç Ferrer, president de la DO Tarragona
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla