Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
29 d'agost del 2019
La Generalitat preveu una partida de 2.500 milions d’euros d’inversió social en els pressupostos del 2020
Els comptes preveuen una inversió de 795 milions d’euros superior al projecte fallit del 2019
La Generalitat de Catalunya preveu una partida de 2.500 euros més d’inversió social en l’esborrany dels pressupostos del 2020, com així han avançat Catalunya Ràdio i RAC1.

Els comptes que negociarà el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, preveuen superar el nivell de despesa pública anterior a les retallades del govern d’Artur Mas. L’objectiu és posar al dia els departaments de Salut, Interior i Ensenyament, i tornar a finançar les escoles bressol, rebaixar les taxes universitàries, oferir noves promocions de Mossos d’Esquadra i Bombers, i construir una gran infraestructura, encara per determinar.

En aquest sentit, cal recordar que la Generalitat va retirar el finançament de les llars d’infants d’una trentena de municipis del país el 2012, entre els quals estava Altafulla. Llavors, el Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació a Catalunya va impulsar una reclamació amb l’objectiu de defensar els recursos compromesos pel Govern i evitar que es derivés aquesta responsabilitat financera cap a les Diputacions. Aleshores, també s’hi va sumar l’Ajuntament d’Altafulla a través de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Finalment, el Tribunal Suprem va reconèixer el dret dels consistoris de rebre 1.300 euros per alumne els cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.

Ara caldrà veure si Altafulla es pot beneficiar d’alguna manera d’aquesta partida que preveu la Generalitat en l’esborrany dels pressupostos del 2020.

Els comptes preveuen una inversió de 795 milions d’euros superior al projecte fallit del 2019. Segons ha reconegut la portaveu del Govern, Meritxell Budó, Aragonès iniciarà les negociacions dels pressupostos “de manera immediata”.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla