Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
03 de setembre del 2019
L’Ajuntament de Roda de Berà posa en marxa la segona edició dels Pressupostos Participatius
En aquesta nova edició s’hi destinarà una partida estimada de 128.000€
L’Ajuntament de Roda de Berà va posar en marxa el passat divendres 30 d’agost la convocatòria de la segona edició dels Pressupostos Participatius sota el lema ‘Tu decideixes com avança Roda de Berà!’

L’objectiu de l’equip de Govern és seguir apostant per les polítiques de Govern Obert i que els veïns i veïnes puguin decidir en què s’inverteix part del pressupost municipal. Per a aquesta edició s’hi destinarà una partida de 128.000 euros, 8.000 euros més que en edicions anteriors.

El proper 11 de setembre, dia de la Diada Nacional de Catalunya, tindrà lloc una sessió informativa d’aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius per tal que la ciutadania conegui els detalls del procés i l’estat d’execució de les propostes guanyadores en edicions anteriors. L’acte públic tindrà lloc a dos quarts de 7 de la tarda a la plaça dels Pins.

A partir d’aquí s’obrirà el procés d’aportació de propostes, que s’allargarà fins el 13 d’octubre. Hi pot participar qualsevol persona presentant dues propostes que siguin clares, concretes i pensant en l’interès global de Roda de Berà. Alguns dels criteris són que les propostes no superin la quantitat econòmica fixada per al procés, que siguin legals, viables tècnicament, sostenibles en el temps, que siguin inversions –per tant, no de serveis ni millores en els serveis-, i que siguin de competència de l’Ajuntament.

Durant el mes d’octubre es convocaran cinc sessions de reflexió on la ciutadania podrà determinar, d’entre totes les presentades, quines són les més prioritàries, i les escollides passaran a la fase següent. Aquestes propostes seran validades per una comissió tècnica municipal, qui també en calcularà el cost aproximat.

Al mes de desembre tindrà lloc el procés de votació de les propostes finalistes. Podrà votar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Roda de Berà, i es podrà votar presencialment -en format paper-, o bé online. S’hauran de votar tres propostes, una d’elles referent a l’àmbit general del municipi, i les altres dues que siguin concretes de barris diferents.

Durant el mes de gener es donaran a conèixer les propostes guanyadores, les quals s’executaran amb el pressupost de 2020, un cop aquest estigui aprovat pel Ple.

Per tal de facilitar el procés i donar el màxim d’informació i transparència possible, l’Ajuntament ha habilitat la pàgina web www.tudecideixesrdb.cat.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla