Notícies
Foto: Francesc Ferré
04 de setembre del 2019
Els joves del programa ‘Singulars’ comencen aquest dimecres el període de pràctiques en diferents empreses del territori
L’objectiu és que els participants posin en pràctica tot el que han après en la formació, que les empreses els coneguin i veure l’impacte laboral que hi pot haver després
Els joves del programa ‘Singulars’, impulsat per la Fundació EMI, la Fundació Universitària Martí L’Humà i el Centre de Formació Mordered, i que es realitza a Altafulla en col·laboració amb l’Ajuntament, han començat aquest dimecres 4 de setembre el període de 140 hores pràctiques en diferents empreses del territori com Bricodepot, Bauhaus o Leroy Merlin.

Les pràctiques són el penúltim pas d’un programa d’orientació laboral que va començar al febrer amb les primeres passes per consolidar el grup, mentre que a l’abril va arrancar el procés de formació específica en el sector de la logística i emmagatzematge. Una vegada finalitzi el període de pràctiques, els responsables iniciaran l’última part del programa, la inserció en el món laboral.

Francesc Ferré, responsable del projecte a Altafulla, ha explicat que l’objectiu d’aquestes pràctiques és que els joves treballin i que les empreses comencin a veure’ls, per conèixer quin és “l’impacte laboral que hi pot haver després”, ha sentenciat.

Ferré ha reconegut que els joves que han iniciat aquest dimecres el període de pràctiques estaven molt nerviosos “perquè és la primera aproximació al món laboral” que tenen en el nostre territori. Durant aquesta etapa han “d’aplicar tot el que han après”, en les diferents empreses de la zona on treballen per aprofitar l’experiència al màxim i tenir més opcions d’èxit en el procés d’inserció laboral que començaran a l’octubre.

Durant el curs han participat entre catorze i setze joves. Tot i que la majoria han estat regulars i han realitzat tot el procés de formació que s’ha fet fins ara, també hi ha hagut alguns que l’han abandonat. En total són deu d’aquests nois els que han començat les pràctiques aquest dimecres, perquè la resta estan esperant que comencin els programes de Qualificació Inicial per tenir “una formació reglada en el nostre país” que els permeti entrar en el món laboral.

‘Singulars’ és una iniciativa pionera al territori impulsada per la Fundació Universitària Martí L’Humà i el Centre de Formació Mordered, emmarcada dins de la Garantia Juvenil i adreçada a joves d’entre 16 i 29 anys del territori que ni estudiïn ni treballin. A Altafulla, el programa estarà obert fins al 31 de desembre. Per això, Francesc Ferré anima a tots els joves de la vila que es trobin en una situació laboral d’incertesa que s’adrecin a l’orientadora del centre, perquè encara que no arribin a temps de fer la part de formació, sí que poden realitzar la part d’orientació i ser derivats a una altra formació que es faci al territori.
Francesc Ferré, responsable del projecte a Altafulla
Francesc Ferré, responsable del projecte a Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla