Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
05 de setembre del 2019
Les classes a les llars d’infants municipals d’Altafulla han començat aquest dijous amb “energies renovades”
El nou curs escolar arrenca amb la mirada posada a la Portalada
El curs escolar ha donat el tret de sortida a Altafulla aquest dijous 5 de setembre. Com a mínim ho ha fet en els centres d’Educació Infantil del municipi, la Llar d’Infants Hort de Pau i la Llar d’Infants Francesc Blanch. Els centres de Primària i Secundària ho faran a partir del pròxim dijous 12 de setembre, després de la Diada Nacional de Catalunya.

Pel que fa a les matriculacions en els centres d’Educació Infantil, la Llar d’Infants Hort de Pau ha arrancat amb 51 alumnes, i la Llar d’Infants Francesc Blanch ho ha fet amb 34. Per tant, en total són 85 alumnes entre les tres línies de P0, P1 i P2.

Teresa Olivé, directora de la Llar d’Infants Francesc Blanch, ha reconegut que el centre ha començat el nou curs 2019-20 amb “energies renovades” i que només queden algunes places lliures a l’aula de nadons.

Per la seva part, la directora de la Llar d’Infants Hort de Pau ha celebrat la reobertura de la segona línia per a les aules 1 i 2, la qual cosa ha permès que “tota l’escola estigui en funcionament una altra vegada” i que hagi vingut més gent que en els cursos anteriors. El primer dia han assistit el 80% dels infants. La resta ho faran a partir de la setmana vinent.

D’altra banda, la finalització del gimnàs de l’escola La Portalada, prevista per finals d’any o principis del vinent, centrarà l’atenció de l’inici del curs escolar a Altafulla on més de 1.200 alumnes ocuparan els centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària d’Altafulla. La regidora d’Educació, Gemma Maymó, ha avançat que pel 12 de setembre la maquinària pesant de les obres del gimnàs ja estarà a fora, i els treballs se centraran ja en els interiors de l’equipament.

Quant a les matriculacions, l’escola El Roquissar comptarà amb un total de 215 alumnes repartits entre les tres línies de P3, P4 i P5 d’Educació Infantil (67), i les sis aules d’Educació Primària que va des del primer curs al sisè (148). Pel que fa al col·legi La Portalada, seran un total de 419 alumnes que començaran el nou curs; 132, ho faran en les dues línies amb què disposen P3, P4 i P5; mentre que 287 ompliran les dues línies per curs d’Educació Primària.

Pel que fa a l’Institut, absorbirà uns 550 alumnes, que es distribuiran en les cinc línies de Primer d’ESO, les cinc línies de Segon, les quatre línies de Tercer d’ESO, i les tres línies de Quart. Els dos nivells de Batxillerat, que comptaran amb dues línies cadascun, tindran un centenar d’alumnes. Quant al Pla de Transició al Treball d’Auxiliar en Vivers i Jardins, seran un total de 16 els alumnes que s’iniciaran en aquest nou exercici.

De cara al nou inici de curs, la Brigada Municipal ha treballat aquest estiu en la posada a punt dels centres de qui té la competència com les llars d’infants Francesc Blanch i Hort de Pau, i les escoles La Portalada i El Roquissar. La majoria de treballs han estat d’arranjament, pintura, i renovació de material malmès o que ha quedat obsolet. La gran novetat són els nous dispensadors de paper higiènic que s’han instal·lat als lavabos. La regidora d’Educació, Gemma Maymó, ha explicat que aquests nous distribuïdors de paper presenten un caràcter més ecològic i un major control del consum, una comanda que ja s’havia fet en l’anterior mandat.
Teresa Olivé, directora de la Llar d'Infants Hort de Pau
Sandra Pinilla, directora de la Llar d'Infants Francesc Blanch
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla