Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
10 de setembre del 2019
‘La Petita’ compaginarà els actes festius i institucionals per celebrar la Diada de l’11 de setembre
L’Ermita de Sant Antoni serà l’epicentre de les activitats d’aquest dimecres amb la missa solemne, la diada castellera i la ballada de sardanes
La Diada Nacional de Catalunya coincideix, una vegada més, amb la Festa Major Petita d’Altafulla, que allarga el seu programa fins al dissabte 14 de setembre. Com és habitual, el municipi celebrarà la festivitat de l’11 de setembre compaginant els actes festius amb els institucionals.

La jornada començarà a les 10 del matí amb l’ofrena floral i els discursos institucionals davant l’escultura ‘Al·legoria a l’11 de Setembre’, al carrer Clot de Torrell cantonada amb Marquès de Tamarit, que l’artista local Josep Maria Roca va cedir a l’Ajuntament perquè esdevingui un element distintiu del municipi sota la simbologia de les quatre barres catalanes.

Dani Franquès, regidor de l’EINA, convida a tota la població i les entitats del municipi que vulguin fer la seva ofrena a formar part d’aquest acte. L’edil espera que les condicions meteorològiques acompanyin, després que hagin obligat al consistori a canviar d’ubicació alguns dels actes de ‘La Petita’ d’aquest dimarts.

Franquès també ha avançat que el discurs institucional de l’Ajuntament d’Altafulla serà de caràcter reivindicatiu “per la situació de repressió” que està vivint el país amb els polítics empresonats i els que estan a l’exili.

L’ANC d’Altafulla també assistirà a l’ofrena floral, com ha explicat el secretari de la territorial, Pere Piqué, als micròfons d’aquesta casa. Posteriorment, l’entitat es desplaçarà a Barcelona per commemorar l’11 de setembre.

L’activitat es traslladarà fins a l’Ermita de Sant Antoni, on tindrà lloc la missa solemne cantada per la Coral Nous Rebrots d’Altafulla, a dos quarts de 12 del matí. Tot seguit, els Castellers d’Altafulla celebraran la primera de les dues diades castelleres de ‘La Petita’, mentre que l’Associació Altafulla Sardanista realitzarà la ballada de sardanes que clourà la matinal.

En el torn de tarda, la plaça del Pou acollirà a partir de les 6 l’espectacle infantil amb la companyia ‘Més Tumàcat’, que oferirà una proposta plena d’imaginació, globus gegants, danses d’animació i músiques de creació pròpia.

L’11 de setembre acabarà amb el correfoc dels Diables d’Altafulla pels carrers de la Vila Closa, que començarà des de la mateixa plaça del Pou a dos quarts de 8 de la tarda.
Dani Franquès, regidor de l'EINA
Dani Franquès, regidor de l'EINA
Pere Piqué, secretari de la territorial de l'ANC d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla