Notícies
Foto: ITABONA
13 de setembre del 2019
L’Ajuntament d’Altafulla aposta pels aparcapatinets
El consistori ha instal·lat un a la Portalada i un altre al Roquissar i la ciutadania decidirà on ha de col·locar els altres dos que ha adquirit a través d’una enquesta a les xarxes socials
Els patinets estan vivint una tercera joventut. Els vehicles que van aparèixer a principis del segle XX, i que estaven fets de fusta, van explotar als anys 50 com un mitjà de transport. Més tard, en el 1996, van recuperar la màgia perduda amb els patinets plegables d’alumini, que avui dia segueixen utilitzant un gran nombre de persones. Per això, la regidoria de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament d’Altafulla ha decidit instal·lar quatre aparcapatinets a diversos punts del municipi.

Inma Morales, regidora de Mobilitat i Via Pública, ha reconegut que el patinet és avui dia un mitjà de transport molt freqüent entre la canalla, més fins i tot que les bicicletes. Per això, el consistori ha apostat per adquirir aquests quatre aparcaments i facilitar l’estacionament dels patinets als que l’utilitzen.

Dos d’aquests aparcaments s’han instal·lat en les escoles de primària, un a l’Escola La Portalada i l’altre a l’Escola El Roquissar. Pel que fa als dos restants, la ciutadania és qui ha de decidir on es col·loquen a través d’una enquesta que l’Ajuntament d’Altafulla ha obert aquest migdia a les xarxes socials i que romandrà oberta fins al pròxim dilluns 16 de setembre. Les quatre zones que el consistori proposa són: el camp de futbol, la biblioteca municipal, el poliesportiu municipal o la plaça dels vents.

La regidora de Mobilitat i Via Pública, Inma Morales, ha explicat que la instal·lació d’aquests aparcapatinets és una mesura perquè la canalla pugui estacionar el seu patinet en comptes de tirar-lo a terra quan arriben a l’escola o altres indrets del municipi. Tanmateix, és una aposta que pretén ressaltar els valors que transmet la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que comença el pròxim dilluns.

ITABONA és qui s’encarrega de la creació i instal·lació dels aparcapatinets. L’empresa forma part de la marca REM-IRU, S.L., que dissenya i fabrica els productes, i aquesta els adapta a qualsevol element urbà segons les necessitats específiques del client, en aquest cas l’Ajuntament d’Altafulla.
Inma Morales, regidora de Mobilitat i Via Pública
Inma Morales, regidora de Mobilitat i Via Pública
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla