Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
13 de setembre del 2019
L'Ajuntament de Roda de Berà obre la segona edició dels Pressupostos Participatius
Hi pot participar qualsevol persona presentant dues propostes que siguin clares, concretes i pensant en l’interès global del municipi
El passat dimecres 11 de setembre, dins dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, va tenir lloc una sessió informativa de la segona edició dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà a la plaça dels Pins. L’alcalde, Pere Virgili, i el regidor de Governació, Medi Ambient, Turisme i Transparència, Frederic Royuela, van traslladar a la ciutadania els detalls del procés i l’estat d’execució de les propostes guanyadores en edicions anteriors.

L'edició 0 es va composar per les propostes aportades per les associacions de veïns. Llavors va comptar amb una partida pressupostària de 120.000 euros, es van realitzar dotze propostes i quatre van ser elegides. El canvi d'il·luminació del nucli urbà per fanals més eficients s'ha realitzat gairebé al complet; l'inici d'obra de la vorera aixecada que creua per sota la N-340 a la urbanització Masroig tindrà lloc el proper dilluns 16 de setembre; en la via verda del carrer Rosa Sensat d'El Francaset s'ha realitzat el primer tram; i a la Pedrera de l'Elies s'ha construït el magatzem/vestidor i s'han instal·lat tres dels cinc fanals que hi havia previst. El bany i els dos fanals restants s'instal·laran properament.

En la primera edició hi havia prevista una partida de 128.000 euros i es van realitzar 115 propostes, de les quals van ser validades 32. Amb 633 vots en van ser escollides quatre. El banc corregut del passeig marítim de la platja Costa Daurada té fet el pressupost i la memòria valorada, però està pendent del permís de Costes; el projecte del circuit educatiu infantil al terreny del costat del PIJ s'ha unificat amb el de la zona verda de la mateixa ubicació i probablement es portarà per a la seva aprovació a finals de setembre; i el gimnàs a l'aire lliure a l'avinguda Fèlix Martorell s'instal·larà al mes d'octubre.

Aquest dijous 12 de setembre s'ha obert el procés d’aportació de propostes per la segona edició, que s’allargarà fins el 13 d’octubre. Hi pot participar qualsevol persona presentant dues propostes que siguin clares, concretes i pensant en l’interès global de Roda de Berà. Alguns dels criteris són que les propostes no superin la quantitat econòmica fixada per al procés, que siguin legals, viables tècnicament, sostenibles en el temps, que siguin inversions –per tant, no de serveis ni millores en els serveis-, i que siguin de competència de l’Ajuntament.

Durant el mes d’octubre es convocaran cinc sessions de reflexió on la ciutadania podrà determinar, d’entre totes les presentades, quines són les més prioritàries, i les escollides passaran a la fase següent. Aquestes propostes seran validades per una comissió tècnica municipal, qui també en calcularà el cost aproximat. El procés de votació de les propostes finalistes tindrà lloc al mes de desembre.

Podrà votar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Roda de Berà, i es podrà votar presencialment -en format paper-, o bé online. S’hauran de votar tres propostes, una d’elles referent a l’àmbit general del municipi, i les altres dues que siguin concretes de barris diferents.

Durant el mes de gener es donaran a conèixer les propostes guanyadores, les quals s’executaran amb el pressupost de 2020, un cop aquest estigui aprovat pel Ple. Per tal de facilitar el procés i donar el màxim d’informació i transparència possible, l’Ajuntament ha habilitat la pàgina web www.tudecideixesrdb.cat
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla