Notícies
Foto: Horta Germans Blanch
24 d'octubre del 2019
Afectació mínima de les fortes pluges en el cultiu del calçot a Altafulla
La sembra va acabar al setembre, i ara és moment de calçar. La recol·lecta no començarà fins el mes de gener
Les Explotacions Hortícoles Germans Blanch encaren la recta final del cultiu del calçot. La temporada és a tocar, i els pagesos d’Altafulla continuen treballant al camp per garantir una bona temporada.

Joan Albert Blanch ha explicat que la sembra va acabar al setembre, i que ara és moment de calçar. Una tasca que, com a mínim, faran entre tres i quatre vegades abans de començar a collir les cebes. La recol·lecta no començarà fins el mes de gener.

Les fortes pluges de les darreres hores no han influït en el cultiu del calçot al municipi. Joan Albert Blanch ha explicat que l’afectació ha estat “insignificant”. De fet, ha apuntat que “feia molt de temps que no plovia, i les terres ho necessitaven”.

El descens de les temperatures registrat en els darrers dies també ha afavorit el creixement dels calçots, que, malgrat haver d’endarrerir enguany l’arrencada de la sembra, va seguint el seu curs habitual.

Les Explotacions Hortícoles Germans Blanch són una de les principals productores de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls. Malgrat la dificultat de preveure com anirà la campanya, Joan Albert Blanch ha apuntat que “si es manté el temps de tardor, es preveu una bona collita”.

Pel que fa a la campanya de l’oliva, aviat tocarà començar a estendre les borrasses. L’altafullenc preveu una collita “molt acceptable”, després de la temporada anterior que ha titllat de “nefasta”.
Joan Albert Blanch, responsable de l'Horta Germans Blanch
Joan Albert Blanch, responsable de l'Horta Germans Blanch
Joan Albert Blanch, responsable de l'Horta Germans Blanch
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla