Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
05 de novembre del 2019
L’Ajuntament d’Altafulla programa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus en el marc de la Festa Major
Les activitats arriben de la mà de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es commemora del 16 al 24 de novembre
Altafulla torna a sumar-se a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Del 16 al 24 de novembre, l’Ajuntament ha programat tot un seguit d’activitats encarades a fomentar accions sostenibles, presentar exemples concrets de reducció de residus, i contribuir en la millora del comportament quotidià de la ciutadania.

Amb la voluntat de fer-les més visibles i arribar a un major nombre de vilatans i vilatanes, les activitats al municipi s’emmarquen dins del programa de la Festa Major de Sant Martí.
Donaran el tret de sortida el dia 15 a les 5 de la tarda al Centre d’Entitats amb el taller ‘Teixits educatius’, en què l’empresa Humana ensenyarà als més petits a elaborar titelles sostenibles.

A les 7 de la tarda, el programa es traslladarà al local del Centre d’Estudis amb la conferència ‘Canvi climàtic. Adaptació i mitigació a les comarques tarragonines’. La xerrada anirà a càrrec de Josep Maria Prunera, llicenciat en Dret i cap de Servei de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona.

Les activitats es reprendran l’endemà, dia 16, a dos quarts de 5 de la tarda al Centre d’Entitats, amb un ‘escape room’ familiar sobre malbaratament alimentari, prevenció, i medi ambient. Per participar-hi, cal reservar plaça via whatsapp al telèfon 646 34 11 76.

Les dues darreres propostes estan programades pel dia 24. La primera, a les 11 del matí a la Finca Canyadell, oferirà el taller naturalista ‘Les 3R’, a càrrec del grup ecologista Gepec. Anirà adreçat a infants d’entre 6 i 12 anys, que aprendran a confeccionar eines i estris naturalistes amb la reutilització de residus.

La segona serà també a les 11 del matí, però en aquest cas consistirà en una caminada i una recollida de residus per la muntanya de Sant Antoni, organitzada pel grup local Ara Altafulla. En acabar, els participants podran gaudir d’un dinar popular i jocs de cucanya. Els tiquets es poden adquirir a la Pizzeria Solocomo a un preu de 3 euros.

Promoure la implementació d’accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus són dues fites marcades en vermell en l’agenda de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla. El consistori treballa per avançar en aquest canvi cap a un model més sostenible i buscar estratègies per tal d’assolir els nous objectius de reciclatge i d’abocament de residus que estableix ‘L'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible’, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2015.

La incorporació d’energies renovables als equipaments municipals és una de les principals prioritats del nou equip de govern per tal de complir amb el compromís de disminuir en un 20% les emissions de CO2 l’any 2020. La coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha explicat que, ara per ara, tenen dos projectes damunt la taula per millorar la gestió de l’escola La Portalada. D’una banda, estudien la substitució de l’actual caldera de gas del centre per una caldera de biomassa; i, de l’altra, valoren la possibilitat de fer funcionar el futur gimnàs amb energia eòlica.
Un altre dels compromisos de l’Ajuntament és l’adquisició de vehicles municipals més sostenibles.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra arreu del territori, i compta amb el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla i regidora de Medi Ambient
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla i regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla